sursa foto: skyespitfire.wordpress.com
FactualSpot

Primul oraș din China care interzice consumul de câini și pisici: Shenzen. De când va intra în vigoare măsura?

0

Primul oraș din China care a luat măsura interzicerii consumului de câini și pisici este Shenzhen. Măsura a fost luată în cadrul unei interdicţii pe scară largă privind comerţul cu animale sălbatice, impusă în ţară după apariţia COVID-19 și va intra în vigoare începând de la 1 mai, conform publicației Reuters.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că noul coronavirus a fost transmis oamenilor de animale sălbatice. Virusul ar fi pornit de la șerpii, infectați de lilieci, comercializați în piața de pește și fructe de mare din Wuhan și s-a răspândit rapid în toată lumea, primele cazuri fiind înregistrate în luna decembrie a anului trecut.

„Ca animale de companie, câinii şi pisicile au stabilit o legătură mult mai apropiată cu oamenii decât toate celelalte animale, iar interzicerea consumul de câini şi pisici şi alte animale de companie este o practică obişnuită în ţările dezvoltate şi în Hong Kong şi Taiwan”, au declarat autorităţile guvernamentale din Shenzhen printr-un ordin publicat miercuri, 01 aprilie. „Aceasta interdicţie răspunde, de asemenea, cererii şi a spiritului civilizaţiei umane”, au adăugat autorităţile, urmând ca interdicția să intre în vigoare la data de 01 mai.

Conform datelor oferite de unele ONG-uri, în China sunt uciși pentru consum peste 30 de milioane de câini anual, aceștia fiind des întâlniți în mai multe zone din Asia. Legislativul chinez a făcut publică, la sfârşitul lunii februarie, interzicerea comercializării şi consumului de animale sălbatice.

Guvernele provinciale şi municipale din ţară au început să pună în aplicare hotărârea, însă Shenzhen a fost cel mai explicit în legătură cu extinderea interdicţii la consumul de câini şi pisici. Campania oraşului pentru stoparea consumului de animale sălbatice a fost lăudată de grupurile pentru protecţia animalelor. „Paşii îndrăzneţi ai Shenzhen pentru stoparea acestui comerţ şi a consumului de animale sălbatice reprezintă un model pe care îl pot imita guvernele din întreaga lume”, a arătat Teresa M. Telecky, vicepreşedinte în cadrul departamentului pentru animale sălbatice al organizaţiei Humane Society International.

În urmă cu două zile, însă, oficialii chinezi anunțaseră că au redus măsurile luate în timpul crizei și își încurajează cetățenii să își reia activitatea economică. Astfel, comercianții de carne proaspătă din animale domestice sau sălbatice au revenit la începutul săptămânii la tarabele din piețele tradiționale. Aici se găsesc, din nou, lilieci și scorpioni care se vând ca medicamente tradiționale sau câini și pisici, prizonieri în cuști ruginite care așteaptă cu groază să fie sacrificați și jupuiți în niște medii deloc sanitare.

Numărul total al persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 2738. 267 de persoane s-au vindecat și 94 au decedat

Articolul precedent

Videoconferință de urgență de la București la Suceava. Președintele a retras decorația acordată SJU „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual