sursa foto: jurnalgiurgiuvean.ro/
FactualSpot

Primul CEx PSD sub conducerea lui Marcel Ciolacu. Data la care se va alege noul președinte a fost stabilită. Bădălău s-a retras din conducerea interimară

0

Prima Ședință a Comitetului Executiv PSD de când Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a fost numit președinte interimar al partidului are loc miercuri, la sediul din Kiseleff.

Din conducerea interimară proaspăt numită săptămâna trecută s-a retras Niculae Bădălău.  Potrivit surselor din partid, acesta nu va mai conduce nici filiala PSD Giurgiu. Senatorul PSD a făcut un pas în spate la presiunea unor colegi de partid care i-au reproșat afirmațiile pe care le-a făcut despre românii din diaspora.

Un anunț important despre viitorul partidului este organizarea unui Congres Național  pe data de 29 februarie în care va fi ales viitoarea conducere deplină PSD.

Fostul lider PSD Giurgiu a adresat astăzi scuze față de românii care sunt plecați la muncă în străinătate și a afirmat că regretă contextul și formularea „total nefericite” în care a făcut acele declarații criticate.

Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

Partidul se află în reconstrucție după ce, la ultimul CEx, Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte de partid, Mihai Fifor s-a retras din funcția de secretar general iar toți vicepreședinții și-au pus demisiile pe masă. Singurul care nu a renunțat la funcția de conducere a fost Eugen Teodorovici, însă funcția acestuia de președinte executiv a fost desființată. Tot atunci Marcel Ciolacu a fost numit președinte interimar al partidului, Paul Stănescu (PSD Olt) a fost numit secretar general interimar PSD, ceilalți 4 președinți ai filialelor care au obținut în ambele tururi ale alegerilor prezidențiale un scor mai bun decât candidatul PNL au fost numiți și ei conducerea interimară.

Predoiu și Birchall: abrogarea recursului compensatoriu, un pas important pentru readucerea justiției pe făgașul ei normal

Articolul precedent

Cum știi că un produs este cu adevărat bio?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual