sursa :cotidianul.ro
FactualSpot

Primii procurori delegați ai Parchetului European au fost numiți de Colegiul de conducere: 10 din Germania și 4 din Slovacia

0

Primii procurori delegați ai Parchetului European (EPPO) au fost numiți miercuri, 25 noiembrie, de Colegiul de conducere, potrivit unui anunț publicat pe pagina de Twitter a instituției. E vorba despre 10 procurori din Germania și 4 din Slovacia, care se vor alătura, din 2021, echipei condusă de Laura Codruța Kövesi.

România nu a desemnat încă procurorii delegați pe lângă Parchetul European. La sfârșitul lunii octombrie, Guvernul a adoptat un proiect de lege foarte important pentru colaborarea cu Parchetul European, privind desemnarea unui număr de 15 procurori delegaţi care vor activa în cadrul Parchetului European, un număr agreat împreună cu procurorul european Laura Codruţa Kövesi. Proiectul de lege nu a fost, însă, adoptat.

România a propus 15 procurori delegaţi, propunere acceptată de procurorul-şef european, Laura-Codruța Kövesi, după ce, în septembrie, a respins oferta ministerului (care se referea doar la 15 procurori delegați) printr-o scrisoare trimisă ministrului Cătălin Predoiu, deoarece aceasta consideră că trebuie suplimentat numărul în condițiile în care România se află în topul clasamentului privind fraudele cu fonduri europene.

Procurorii europeni delegaţi vor fi remuneraţi de către Parchetul European, statul român acoperind doar contribuţiile de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate, precum şi celelalte drepturi de care beneficiază sau ar putea beneficia procurorul european delegat în calitate de procuror naţional, cu excepţia salariului.

Procurorii DIICOT, 28 de percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări, al cărui prejudiciu este de 1,6 milioane de euro

Articolul precedent

Parlamentul European a adoptat o rezoluție cu privire la libertatea presei și protecția jurnaliștilor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual