sursa foto: desteptarea.ro
FactualSpot

Primele tunele dezinfectante au fost livrate către spitalele din țară. Un prototip tehnologizat a fost donat Spitalului TBC din Arad

0

O societate de producție pentru autocare, autobuze și microbuze din municipiul Moinești, județul Bacău, a decis să își schimbe activitatea în conformitate cu nevoile actuale din domeniul sănătății și să confecționeze tuneluri de dezinfectare destinate personalului medical.

Asociația Jocurilor de Noroc la Distanță a achiziționat 30 de astfel de tuneluri de la societatea Dypety, dintre care 10 bucăți au fost livrate duminică la Spitalul Clinic Colentina, din capitală, spital suport pentru tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Potrivit publicației Deșteptarea, următorul lot de tuneluri, destinate dezinfectării echipamentelor personalului medical, va fi livrat în cursul acestei săptămâni către Spitalul Clinic Colțea și Institutul Clinic Fundeni, din București.

Un prototip inteligent de tunel pentru dezinfectare a fost creat de un grup de tineri antreprenori din Arad.

Cu ajutorul acestui dispozitiv, persoanele care trec prin el se vor putea dezinfecta atât prin pulverizarea soluției biocide, cât și cu ajutorul radiațiilor ultraviolete și a substanțelor de dezinfectare îmbibate în covorul umed. Aparatul are incorporat un senzor de mișcare, care, atunci când este declanșat, pulverizează soluțiile dezinfectante.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean din Arad, Iustin Cionca, a adresat mulțumiri întreprinzătorilor pentru donația făcută către Spitalul Județean Arad, arătând printr-un scurt clip că tunelul a fost calibrat la intrarea secției TBC, unde se tratează în clipa de față în mod exclusiv cazurile de COVID-19.

Sediul Parlamentului European din Strasbourg va fi transformat în centru de testare și tratare COVID-19

Articolul precedent

Zona zero a virusului COVID-19, Wuhan, a ieșit din regimul de izolare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual