sursa foto: stiri.botosani.ro
FactualSpot

Primarul comunei Cristeşti, declarat „decedat” de un procuror pentru a scăpa de un dosar penal

0

Primarul unei comune din județul Botoșani a fost declarat decedat în acte pentru a scăpa, în acest mod, de un dosar penal. Lucian Borfotină, primarul comunei Cristești, era cercetat pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri.

Edilul a fost declarat decedat într-o comunicare oficială transmisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim-procurorul Dorina Dragomir.

Lucian Borfotină (PSD) este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, abuzuri şi falsuri într-un dosar deschis de o fostă angajată a Primăriei Cristeşti, ce a fost concediată de primar imediat după ce acesta a ajuns în funcţie.

Pentru aceasta, femeia a deschis mai multe procese civile şi a intentat plângeri penale împotriva primarului și a secretarului comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea. În doi ani, procurorii au reușit să-i audieze doar o singură dată pe cei doi inculpaţi, fără administrarea altor probe. În acest sens, reclamanta a contestat modul în care se desfăşoară urmărirea penală, judecătorul de drepturi şi libertăţi acceptându-i contestaţia, „această perioadă de inactivitate nefiind justificată”

Judecătorul a solicitat, de asemenea, lămuriri asupra stării în care se găsește dosarul instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Ca răspuns, Parchetul a emis o comunicare, semnată de prim-procurorul Dorina Dragomir, în care se arată următoarele: „Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”.

sursa foto: botosaninecenzurat.ro

Cu privire la celelalte infracțiuni, și anume cele contra înfăptuirii justiției, cele de serviciu și cele privind falsul în înscrisuri, Parchetul a declarat că faptele nu există.

Ce i-a făcut pe membrii CSM să ia în calcul înlocuirea Liei Savonea și ce presupune procedura de revocare a președintelui CSM

Articolul precedent

Demersurile continuă pentru reforma Legii privind persoanele transsexuale

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual