sursa foto: podul.ro
De la DosarSpot

Prima apariție publică a lui Liviu Dragnea după condamnare. Înalta Curte amână judecarea contestației în anulare până pe 10 decembrie

0

Liviu Dragnea a fost adus sub escortă, marți dimineață, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), pentru o ședință de judecată asupra unei contestații în anulare formulate împotriva condamnării la 3 ani și jumătate de închisoare.

La acest termen de judecată Liviu Dragnea a cerut amânarea judecării contestației în anulare pentru a-și asigura consultanța din partea unui avocat.  Solicitarea acestuia a fost admisă, noul termen fiind stabilit pentru 10 decembrie.

Dragnea a fost adus de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat și a invocat că mai are nevoie de timp pentru a-şi angaja un avocat. Cererea, cu care și procurorul DNA a fost de acord, i-a fost acceptată de magistrați,

Liviu Dragnea a depus, în luna octombrie, o contestație în anulare (o cale extraordinară de atac a deciziei definitive a instanței supreme) cu privire la sentinţa prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC). Și alţi doi condamnaţi în acest dosar au depus contestații prin care cer anularea pedepselor cu închisoarea. La o săptămână de la depunerea acestei sesizări, fostul preşedinte al PSD a depus și un recurs în casaţie, prin care încearcă să obţină anularea condamnării.

În cerere, Liviu Dragnea a invocat decizia Curţii Constituționale a României privind compunerea neconstituțională a  completurilor de judecată formate din 5 judecători de la instanta supremă. Potrivit Codului de Procedură Civilă, dacă magistrații ICCJ admit contestația în anulare, procesul ar putea fi rejudecat de un nou complet, așa cum a fost situația în cazul foștilor miniștri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

Liviu Dragnea, fostul lider PSD a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, pe 27 mai, în #DosarulAngajărilorFictive, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, completul de 5 judecători menținând sentința dată în primă instanță.

Dezbaterea: a fi sau a nu fi? Vezi explicațiile susținătorilor lui Iohannis

Articolul precedent

Adina Vălean, aviz pozitiv și din partea Comisiei JURI a Parlamentului European și de la comisiile de specialitate din Parlamentul României

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar