sursa foto: patriarhia.ro
De la DosarSpot

Președintele Comisiei de întocmire a subiectelor la licență în Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu a fost reținut de procurori

0

Președintele Universității Titu Maiorescu, Iosif Urs, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2. Împreună cu el, alte două cadre didactice din cadrul aceleiași instituții de învățământ au fost vizate de măsura preventivă a reținerii.

Iosif Urs este suspectat că, în calitate de președinte al comisiei de întocmire a subiectelor la licență în Drept, ar fi împărtășit unor candidați subiectele la proba scrisă. Sursele judiciare au specificat că reținerea șefului instituției de învățământ a fost dispusă pentru folosirea în orice mod a unor informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. 

Faptele astfel descrise constituie o infracțiune asimilată infracțiunilor de corupție, prevăzută de art.12, lit.b) din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Celelalte două persoane au fost reținute pentru complicitate la această infracțiune.

Legea privind statutul polițiștilor de penitenciare adoptată în Parlament

Articolul precedent

Directoarea Colegiului German „Goethe” a fost eliberată din funcție prin hotărârea Tribunalului București pentru necunoașterea limbii germane

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar