sursa foto: euractiv.com
SpotVideo

Președintele Parlamentului European este în carantină. Dezbateri despre situația COVID-19 în UE, acum la Bruxelles

0

Președintele Parlamentului European, David Sassoli a intrat în carantină, după ce a fost în weekend-ul trecut în Italia.

În ședința plenară a Parlamentului European se discută acum despre criza coronavirusului și care vor fi acțiunile ce trebuie luate, precum și care va fi răspunsul european coordonat cu privire la impactul asupra sănătății, economiei și societății.

Sesiunea plenară a Parlamentului European din luna martie s-a mutat de la Strasbourg, acolo unde are loc în mod tradițional, la Bruxelles, cu scopul ca eurodeputații să nu mai călătoreacă și să evite, astfel, răspândirea coronavirusului, a anunțat David Sassoli săptămâna trecută. În urma ultimelor sfaturi cu privire la virusul Covid-19 ale Serviciului Medical al Parlamentului, președintele David Sassoli a decis că sesiunea va avea loc în mod excepțional la Bruxelles în locul Strasbourgului.

Miercuri, 04 martie, un funcționar de la Agenția Europeană de Apărare, cu sediul la Bruxelles, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, la întoarcerea dintr-o misiune în Italia.

În România, este alertă la Administrația Direcției Publice Sector 4, după ce pacientul cu nr. 17 a împărțit mărțișoare pe 2 martie.

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată în data de 9 martie, au fost adoptate următoarele măsuri privind pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus):

LIVE: Închiderea şcolilor până pe 22 martie este una din măsurile de prevenție adoptate de CNSSU

Articolul precedent

Ministerul Justiției ia măsuri în lupta cu coronavirusul: 500.000 de lei pentru igienizare. Predoiu va discuta cu CSM despre eventualitatea suspendării activității instanțelor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot