sursa foto: newsweek.ro
FactualSpot

Preşedintele Klaus Iohannis participă la ședinţă solemnă în Parlament pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluție

0

În Parlamentul României are loc astăzi, 16 decembrie, la ora 12.00, o ședință solemnă comună, consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989. La evenimentul comun al Senatului și Camerei Deputaților va participa și Klaus Iohannis.

Decizia de a convoca Ședința solemnă de luni a Parlamentului a fost luată, miercuri, de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. „Având în vedere rolul istoric determinant pe care Revoluția l-a avut, precum și faptul că Parlamentul României are datoria morală de a omagia jertfa eroilor Revoluției Române, care s-au sacrificat pentru răsturnarea regimului dictatorial, propunem ca Parlamentul României să marcheze acest important moment istoric prin organizarea unei ședințe comune solemne consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română.

În acest context, propunem spre aprobare organizarea ședinței comune solemne consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, în data de 16 decembrie 2019, orele 12.00”, potrivit documentului aprobat de conducerea Parlamentului.

În plenul reunit al celor două camere vor lua cuvântul: președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană și câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentare.

De asemenea, tot astăzi este așteptată rezoluția Parlamentului European, ce se referă la comemorarea celor trei decenii de la Revoluția română din decembrie 1989. Ulterior, joi, aceasta va fi votată.

Textul propunerii rezoluției arată că statul român a întârziat, „nepermis de mult”, finalizarea aflării adevărului și că „este dreptul poporului român de a afla adevărul și obligația Statului român ca, prin intermediul justiției, să consolideze efortul de a ajunge la adevărurile Revoluției, o necesitate absolută pentru români, România, Europa și Uniunea Europeană.”

Prințul Charles a participat la un eveniment dedicat Revoluției din 1989, organizat la Londra

Articolul precedent

LIVE: Ședința solemnă a Senatului și Camerei Deputaților. Comemorarea a 30 de ani de la Revoluție

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual