sursa foto: romanialibera.ro
FactualSpot

Președintele Klaus Iohannis depune jurământul pentru al doilea mandat în fața Parlamentului. Vezi LIVE ședința solemnă a plenului

0

Membrii Camerei Deputaților și Senatului României se reunesc începând cu ora 14:00 într-o ședință solemnă în plen în care Președintele reales Klaus Iohannis va depune jurământul pentru un nou mandat al funcției de încă 5 ani.

 

La ședința solemnă de la Palatul Parlamentului au fost invitați și șefii de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, dar și Guvernul, judecătorii CCR, patriarhul Daniel și reprezentanții Casei Regale.

La începutul ședinței, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, citește hotărârea prin care a fost validată alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României.

Potrivit legii fundamentale a țării, (art 82 Constituție) candidatul a cărui alegere a fost validată depune în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, următorul jurământ:

Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Vrei să dai cu bormașina? #maigândește-te

Articolul precedent

Vrei să cumperi jucării pentru copii fără autorizație? #maigândește-te

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual