sursa: digi24.ro
Video

Președintele Iohannis condamnă în termeni duri promisiunea facută de Dăncilă

0

Poziția președintelui Klaus Iohannis cu privire la subiectul mutării ambasadei române de la Tel Aviv la Ierusalim rămâne aceeași. Șeful statului a rămas indignat de ignoranța în domeniul politicii externe de care premierul Viorica Dăncilă a dat dovadă în desfășurarea vizitei sale de la Washington.

Luni, aflat la o întâlnire cu primarii localităților din țară, președintele Iohannis a deschis subiectul referitor la consecințele pe care le are de suferit țara noastră în urma declarațiilor făcute de doamna prim-ministru în cadrul Conferinței Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

Menționând că dispune de mai mult timp decât îi permitea programul inițial pentru desfășurarea întâlnirii respective, președintele a afirmat:“Trebuia să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important și drag, Regele Iordaniei. Datorită diletantismului doamnmei prim-ministru care ne-a stricat relația cu această zonă, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simțit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din America și a contramandat vizita.”

„Este o reală problemă pentru România, cred că vă dați seama. România a construit o relație de încredere cu lumea arabă și asta a fost, cel puțin până ieri, una din puținele constante din politica externă a României, unde, ca stat am avut o atitudine fermă, corectă față de parteneri. Acum doamna a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Pentru ce? Pentru nimic.” a mai declarat Klaus Iohannis.

Decizia mutării Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfășoară în prezent și doar cu avizul tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și al securității naționale. Decizia finală aparține președintelui României, care este, potrivit Constituției, titular al deciziilor de politică externă a României și reprezentant al țării noastre în plan extern.

Mai multe reacții din partea liderilor politici pe această temă puteți găsi aici.

PSD minte! Legea obligă ca referedumul și alegerile pentru Parlamentul European să se desfășoare în aceleași secții de votare.

Articolul precedent

Ce politică face șefa CSM?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Video