sursa foto: aljazeera.com
FactualSpot

Președintele Chinei și Partidul Comunist chinez, acuzați de crime împotriva umanității. O petiție online îi învinovățește de ascunderea adevărului

0

Președintele Chinei, Xi Jingping, și alți lideri ai Partidului Comunist sunt acuzați de crime împotriva umanității, într-o petiție ce a fost lansată în mediul online. Petiția, care este adresată „guvernelor din întreaga lume și umanității”, acuză regimul de la Beijing de ascunderea adevărului despre originea pandemiei de coronavirus, de incapacitatea de a acționa rapid și de cenzura populației în lupta împotriva virusului.

Deși inițiativa este una care se bazează pe una dintre teoriile conspirației apărute în spațiul public în ultima perioadă, anume aceea conform căreia virusul a fost creat într-un laborator, a primit aprecieri ca fiind prima dintr-un șir lung de inițiative care își propune tragerea la răspundere a autorităților chineze.

Petiția, lansată pe pagina change.org, precizează: „Solicităm arestarea președintelui Partidului Comunist din China, Xi Jinping, a întregului Partid Comunist Chinez și a tuturor co-conspiratorilor care au luat parte la exterminarea rasei umane, prin eliberarea intenționată a COVID-19, <<CCP Virus>>. Virusul a fost creat într-un laborator și a fost eliberat în lume în încercarea de a destabiliza economia mondială și de a îngenunchea popoarele. Xi Jinping a participat de bunăvoie la procesul care a eliberat virusul din Wuhan și s-a asigurat că multe națiuni de pe glob sunt infectate. Crearea virusului a fost făcută cu intenții rele. Noi, lumea, îl facem responsabil pe Xi Jinping și vrem acțiuni din partea guvernelor lumii.”

Curtea Penală Internațională (CPI) este cea care ar trebui să lanseze o eventuală investigație împotriva Chinei și a liderilor săi, dacă consideră că acuzațiile sunt justificate, întrucât crimele împotriva umanități sunt de competența acesteia.

În România, crimele împotriva umanității sunt incriminate în art. 439, din Codul Penal, ca fiind: „Săvârșirea, în cadrul unui atac generalizat sau sistematic, lansat împotriva unei populații civile, a uneia dintre următoarele fapte: a) uciderea unor persoane; g) vătămarea integrității fizice sau psihice a unor persoane; k) alte asemenea fapte inumane ce cauzează suferințe mari sau vătămări ale integrității fizice sau psihice. Aceasta infracțiune „se pedepsește cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

Care este natura juridică a decretelor Președintelui României emise pentru instituirea și prelungirea stării de urgență? Bogdan Dima explicații pentru G4Media

Articolul precedent

Carduri de imunitate pentru pacientii vindecati de COVID

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual