sursa foto: presidency.ro
SpotVideo

Președintele blamează intenția PSD de a depune o moțiune de cenzură: „O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară”

0

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă după ședințele avute marți, 19 mai, la Palatul Cotroceni, privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

Președintele atrage atenția că starea de alertă nu înseamnă relaxarea totală a măsurilor, iar șansele de controlare și stopare a epidemiei depind de responsabilitatea fiecăruia de a urma regulile de prevenție.

Dacă regulile vor fi constant încălcate ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri.”, caz în care spitalele vor fi sub presiunea unei eventuale suprasolicitări și executivul va fi obligat să reimplementeze starea de urgență, a subliniat Klaus Iohannis. Acesta a solicitat autorităților locale să-și asume un rol mai ferm privind aplicarea măsurilor.

Abordările de dezinformare și lansare a teoriilor conspiraționiste sunt aspru criticate de către președinte, deoarece contesta gravitatea virusului, mistifică evidența, erodează autoritatea statului și pot crea breșe afectând solidaritatea și responsabilitatea socială care sunt fundamentale pentru a depăși cu bine această perioadă dificilă.

Klaus Iohannis amendează din nou verbal pe politicienii care încurajează încălcarea regulilor și nerespectarea măsurilor de protecție, făcând referire la membrii social-democrați sub înfățișarea unor „vechi politruci care au slăbit de 3 decenii statul român și acum fac tot posibilul ca efortul nostru național să eșueze.”  Atrage atenția că ar fi o maximă iresponsabilitatea depunerea în aceste momente a unei moțiuni de cenzură, anunțate ieri cu mândrie de către Marcel Ciolacu în ședința Camerei Deputaților la care a participat și premierul Ludovic Orban.

O criză politică profundă suprapusă peste o criză sanitară, asta își dorește PSD pentru România! Este aproape de neimaginat cum ar fi arătat țara noastră în această perioadă cu un guvern PSD în funcție.

Președintele este optimist față de o relansare economică națională printr-o abordare constructivă ce implică tratarea crizei și ca o oportunitate, dat fiind faptul că una dintre cele mai importante reforme de care are nevoie România, digitalizarea administrației, a fost accelerată în această perioadă de necesitate.

În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructura de transport, energetică, dar și sanitară.

În acest scop, Iohannis solicită sprijinul tuturor forțelor politice credibile și mediului de afaceri de a oferi încredere angajaților și întreprinzătorilor pentru a reuși să acceseze toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucrează în prezent Comisia Europeană.

La ședința de la ora 14.00 au participat:

 • Prim-ministrul României, Ludovic Orban,
 • Ministrul Finanțelor Publice, Vasile Cîțu,
 • Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu,
 • Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș,
 • Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

La ședința de la ora 15.00 au participat:

 • Prim-ministrul României, Ludovic Orban,
 • Viceprim-ministru, Raluca Turcan,
 • Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,
 • Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu,
 • Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă,
 • Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Peste 100 de țări cer o anchetă cu privire la debutul pandemiei în China. Rezoluția pentru investigarea COVID-19, dezbătută la Adunarea Generală a OMS

Articolul precedent

Fără carantină pentru turism, de la 1 iunie, între Bulgaria, Grecia și Serbia. România nu aplică încă măsurile de relaxare pentru vacanțe

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Spot