sursa foto: marshallan.org
FactualSpot

Preot din Videle, șantajat pentru 300.000 de lei de șase persoane, care l-au filmat în ipostaze indecente

0

Șase persoane au fost audiate, duminică seară, la secția de poliție 24 din Capitală, într-un dosar de șantaj la adresa unui preot din Videle, județul Teleorman. Suspecții sunt acuzați că l-au filmat pe preot în timp le oferea servicii sexuale orale unora dintre aceștia, pentru ca mai apoi să-l amenințe că, dacă nu le dă 300.000 de lei, o să facă publice înregistrările.

Preotul este cel care a reclamat fapta oamenilor legii, iar și lui i-au fost luate declarații. În cadrul anchetei, polițiștii au făcut și cinci percheziții, două în București și trei în județul Călărași.

Șantajul este incriminat la art. 207 în Codul penal, constând în constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul și pedepsindu-se cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează amenințarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromițătoare pentru persoana amenințată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

Dacă faptele prevăzute în alin. (1) și alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Redăm, în continuare, comunicatul integral al Poliției: 

La data de 8 decembrie 2020, Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a demarat cercetări într-un dosar în care un bărbat din județul Teleorman reclama faptul că un tânăr care îl ajuta cu transportul i-a pretins și obținut, în mod repetat, sume de bani pentru a nu face public imagini cu caracter compromițător.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că în cauză sunt implicați mai mulți bărbați, care în perioada septembrie – decembrie 2020, au pretins și obținut de la persoana vătămată sume de bani pentru a nu posta în spațiul virtual și a nu transmite fotografii și videoclipuri cu caracter compromițător.

Astfel, în baza activităților operative, la data de 10.01.2020 polițisti din cadrul Secției 24 Poliție, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale au prins în flagrant delict doi dintre bărbați, imediat după ce au primit de la persoana vătămată suma de 5000 lei, bani puși la dispoziția acesteia de organele de urmărire penală și marcați în prealabil de specialiștii criminalisti.

În continuarea activităților procesuale au fost puse în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, două în București și trei în județul Călărași, fiind depistate și conduse la audieri alte 5 persoane.

Cercetările sunt continuate de Secția 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

Prejudiciul reclamat este de aproximativ 300.000 lei.

Cauza a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Un bărbat mușcat de un câine comunitar a obținut în instanță peste 10.000 de lei daune de la Primăria Abrud

Articolul precedent

Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a vrut să violeze o femeie într-un mall din Capitală

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual