sursa foto: a1.ro
FactualSpot

Premierul Dăncilă încearcă să se sustragă de la a răspunde în fața Parlamentului prin propunerea de miniștri ALDE

0

Premierul Dăncilă a anunțat faptul că în această după amiază va trimite 6 propuneri de numire în funcțiile de membri ai Guvernului, propuneri care îi vizează şi pe unii membri actuali ALDE.

”Este important să continuăm Guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne mobilizăm pentru consolidarea imaginii României în plan extern, mai ales în acest moment când trebuie să susținem reprezentantul nostru pentru Comisia Europeană. Pornind de la interese României și ale românilor, am luat decizia de a nominaliza reprezentanți ai ALDE pentru cele 3 portofolii vacante”  a declarat prim-ministrul.

Astfel, propunerile pentru membrii lipsă din Guvern sunt:

  • Grațiela-Leocadia Gavrilescu, pentru portofoliul Mediului și viceprim-ministru;
  • Ion Cupă, pentru portofoliul Energiei,
  • Ștefan Băișanu, pentru portofoliul Relației cu Parlamentul, ;

”Având în vedere că pe data de 12 septembrie expiră interimatul de la Ministerul Afacerilor Interne și trebuie să pregătim în primul rând alegerile  prezidențiale dar, să răspundem și provocărilor actuale, de asemenea, având în vedere că pe data de 18 septembrie expiră interimatul pentru Ministerul Educației Naționale, iar funcția pentru vicepremier pe probleme economice este vacantă, voi transmite către domnul Președinte Iohannis următoarele propuneri de miniștri”:

  • Dan Chirilă, pentru Ministerul Afacerilor Interne , actual secretar de stat în cadrul ministerului;
  •  Camelia Gavrilă, pentru Ministerul Educației Naționale;
  • Dan Matei, pentru funcția de viceprim-ministru;

”Sper ca de această dată domnul Președinte Iohannis să acționeze ca președinte al României și nu ca și candidat pentru această funcție și să nu blocheze orice inițiativă de normalitate pentru România.” a mai afirmat Dăncilă după anunțarea propunerilor.

În încheierea declarației publice, premierul a adăugat: ”Trebuie să acționăm astfel încât oamenii să-și primească salariile, pensionarii să-și primească pensiile, să încurajăm acele proiecte care sunt așteptate de către români și cred că atunci când este vorba de interesul României, când este vorba de interesul românilor, trebuie, indiferent de funcția pe care o ocupăm, să acționăm cu foarte multă responsabilitate.

Însă, principalele decizii iresponsabile vin chiar din partea dumneaei, prin această încercare irealizabilă de a prelungi mandatul Guvernului său, fugind de reconfirmarea acestuia ce trebuie realizată prin acordarea votului de încredere al Parlamentului.

Pentru mai multe explicații referitoare la motivele pentru care Guvernul trebuie să obțină votul de încredere din partea Parlamentului, precum și procedura obținerii acestuia vă invităm să citiți și Analiză PeROL: Restructurare sau remaniere? Explicații juridice pentru „cel mai restanțier” student: Guvernul Dancilă.

Reconfigurarea traseului parlamentar ALDE. Tăriceanu anunță înființarea unui grup mixt cu Pro România

Articolul precedent

PSD ezită să meargă în Parlament pentru votul de încredere în timp ce funcționarii nu pot fi plătiți

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual