sursa foto: observatorulph.ro
FactualSpot

Prejudiciu de peste 60.000 lei cauzat de persoane care au comandat bunuri de pe internet

0

Polițiștii din Alba Iulia au demarat, miercuri dimineața, 17 percheziții în Blaj, Jidvei şi Şona. Perchezițiile au avut loc acasă la persoane care sunt bănuite că ar fi comandat, online, bunuri de peste 60.000 de lei pe care nu le-ar mai fi achitat.

Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba: “Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, 16 persoane ar fi efectuat 174 de comenzi on-line, pentru a achiziţiona diverse bunuri (electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete etc), selectând, ca şi modalitate de plată, ‘ordin de plată’, fără ca aceasta să mai fie efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii. La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate de anchetă ar fi folosit date şi identităţi false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile şi ar fi evitat ca acestea să le fie livrate la domiciliu, stabilind, telefonic, cu reprezentantul firmei de curierat, alte locuri de întâlnire.”

În urma cercetărilor s-a descoperit că peste 70 de societăți au fost prejudiciate, iar polițiștii au descoperit că și alte două persoane ar fi instigat sau ar fi fost complice la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune.

Infracțiunea de înșelăciune face parte din categoria infracțiunilor contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii.

Infracțiunea este definită ca inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust.

O circumstanță agravantă a acestei infracțiuni o constituie înșelăciunea săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase, care se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Guvernul României a redactat un proiect de lege care vizează protecția animalelor

Articolul precedent

Grupul de comunicare strategică anunță 1.256 de noi cazuri de COVID-19. România a ajuns la totalul de 81.646 de îmbolnăviri

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual