sursa foto: today.com
Din practicăSpot

Prada ia măsuri în lupta împotriva rasismului, după incidentul din 2018: angajații vor lua cursuri de formare

0

Casa de modă italiană Prada s-a angajat să ia măsuri pentru a lupta împotriva rasismului, în urma unei controverse  generată de nişte figurine, ce reprezentau maimuţe, expuse în vitrina sa din Soho la sfârşitul anului 2018, conform AFP.

Micile personaje erau concepute să întruchipeze nişte maimuţe, însă, mai multe persoane au remarcat o asemănare cu personajul imaginar Sambo, un băieţel de culoare reprezentat adesea în Statele Unite cu trăsături caricaturizate, cu buze proeminente şi extrem de roşii.

În urma scandalului iscat, în decembrie 2018, Prada a retras obiectele, comercializate în seria Pradamalia (o colecție de obiecte inspirate în universul Prada), de la vânzare şi şi-a cerut scuze, dând asigurări că „nu a intenţionat niciodată să jignească pe nimeni”. Casa de lux arătase atunci, pe platforma de socializare Twitter: „Avem oroare de orice formă de rasism.”

În cadrul acordului anunţat miercuri de primăria New York-ului, Prada a promis că angajaţii săi din New York şi directorii companiei din Milano vor urma cursuri de formare cu privire la tratarea egală a minorităţilor. Aceasta este parte a înțelegerii semnate cu Comisia New York-ului pentru Drepturile Omului. Totodată, Prada s-a angajat să creeze un post de responsabil cu diversitatea şi incluziunea şi să prezinte CV-urile candidaţilor pentru această funcţie Comisiei municipale pentru Drepturile omului.

Nu în ultimul rând, Prada a arătat că a creat deja, în februarie 2019, un consiliu pentru diversitate şi incluziune și că angajaţii săi au început deja să urmeze cursuri de formare pentru sensibilizarea la aspecte ce ţin de diversitate.

Principiul interzicerii discriminării este reglementat în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, la art. 14: „Exercitarea drepturilor şi libertăţilor recunoscute de prezenta Convenţie trebuie să fie asigurată fără nicio deosebire bazată, în special, pe sex, rasă, culoare, limbă, religie, opinii politice sau orice alte opinii, origine naţională sau socială, apartenenţă la o minoritate naţională, avere, naştere sau orice altă situaţie.”

Constituția României arată, de asemenea, în art. 4, alin. 2, că: „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.”

Ciuperci care absorb radiațiile, descoperite pe pereții reactorului nuclear de la Cernobîl. Ce aplicații practice au?

Articolul precedent

Celebrul lanț de librării, Barnes and Noble, a retras de pe piață seria de cărți special dedicată istoriei afro-americanilor, fiind considerate ofensivă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică