sursa foto: mtvuutiset.fi
Din practicăSpot

Pornhub, acuzat că privează utilizatorii cu deficiențe de auz de o experiență completă. Reclamantul cere subtitrări

0

Site-ul pentru adulți Pornhub a fost dat în judecată pentru încălcarea egalității de servicii oferite clienților săi. Yaroslav Suris a chemat în judecată portalul de clipuri pentru adulți întrucât persoanele cu deficiențe de auz sau care suferă de surzenie nu se pot bucura de întreg conținutul oferit de site, arată TMZ.

Yaroslav Suris a reproșat faptul că persoanele care au probleme de auz nu au acces la o bună parte din conținutul portalului.

Un reprezentant al Pornhub, Corey Price, a declarat ulterior că există o secțiune cu subtitrări pe site: „Înțelegem că Yaroslav Suris acționează Pornhub în instanță susținând că am fi împiedicat accesul surzilor și al persoanelor cu probleme de auz la videoclipurile noastre. Cu toate că de obicei nu comentăm cu privire la procesele aflate în instanță, am vrea să profităm de această ocazie pentru a aminti că avem o secțiune dedicată subtitrărilor.

Suris a susținut, în documentele legale citate de TMZ, că lipsa subtitrărilor nu se află în conformitate cu legislația dedicată persoanelor cu dizabilități. Yaroslav Suris mai reclamă, totodată, faptul că persoanele cu deficiențe de auz nu pot distinge dialogul multor înregistrări de pe site și a prezentat, ca probă, o listă de titluri ale unor videoclipuri, pentru care el nu a putut să înțeleagă ce spun actorii.

Nu în ultimul rând, reclamantul a mai sfătuit site-ul să se ocupe mai mult să includă toată populația și să adauge subtitrări, cerând și plata unor daune.

În Legea nr. 221 din 11 noiembrie 2010 pentru ratificarea Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, adoptată la New York de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, se arată că discriminarea: „pe criterii de dizabilitate înseamnă orice diferenţiere, excludere sau restricţie pe criterii de dizabilitate, care are ca scop ori efect diminuarea sau prejudicierea recunoaşterii, beneficiului ori exercitării, în condiţii de egalitate cu ceilalţi, a tuturor drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului în domeniul politic, economic, social, cultural, civil sau în orice alt domeniu. Termenul include toate formele de discriminare, inclusiv refuzul de a asigura o adaptare rezonabilă.”

De asemenea, se mai descrie și adaptarea rezonabilă ca fiind reprezentată de: „modificările şi ajustările necesare şi adecvate, care nu impun un efort disproporţionat sau nejustificat atunci când este necesar într-un caz particular, pentru a permite persoanelor cu dizabilităţi să se bucure ori să îşi exercite, în condiţii de egalitate cu ceilalţi, toate drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.”

Ai grijă ce publici pe Facebook! Poliția aplică amenzi pentru postările jignitoare

Articolul precedent

Milionarul spaniol care a făcut contrabandă cu un tablou semnat de Picasso a primit o amendă de 52 milioane de euro

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică