sursa foto: lancashirelife.co.uk
FactualSpot

Populația din Ditrău împotriva cetățenilor sri-lankezi sau Ku Klux Klan în România

0

O situație complet aberantă, demnă de povești cu Ku Klux Klan, de anii ‘60 în sudul Americii când cetățenii de culoare nu aveau voie să meargă la școlile albilor, erau obligați să folosească wc-uri separate și să se așeze în autobuz doar pe locurile din spate, alocate special pentru ei, se găsește în comuna Ditrău, comuna Harghita, arată site-ul Digi24.ro.

„Nu vrem să mâncăm pâine frământată de mâinile lor”, „Nu vrem aici țigani și negri, să fie clar”, „Comunitatea noastră nu acceptă să vină oameni din afară, mai ales cu piele de culoare” sunt expresii ce se găsesc pe buzele cetățenilor din comuna Ditrău, atunci când se vorbește de situația angajaților sri-lankezi la fabrica de pâine din localitate.

Patronul brutăriei și-a cerut scuze că a îndrăznit să aducă doi brutari cu mâini negre să frământe pâinea albă pe care o mănâncă puritanii săi concetățeni. Și a anunțat că îi va muta în procesul de producție, adică nu vor mai fi brutari, ci probabil vor trece la munca de jos, să care cu spatele sau să dea cu mătura. Nu poate să îi concedieze, că cei doi singalezi sunt angajați legal, mai arată Digi24.

Sri-lankezii au închiriat în Ditrău locuințe, însă cei care îi găzduiau au fost amenințați de vecini și i-au dat afară. Au fost mutați la gazdă în satul vecin, dar și gazdele de aici au fost amenințate așa că au fost mutați în a treia localitate, mai îndepărtată.

Pentru mai multe informații, citiți Digi24.ro.

Parlamentul European a adoptat o Rezoluție pentru introducerea încărcătorului comun. Comisia Europeană are termen până în iulie 2020 să vină cu reguli noi

Articolul precedent

Îți suni în disperare fostul partener de viață sperând la împăcare? #maigândește-te

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual