sursa foto: Facebook/ Garda Națională de Mediu
FactualSpot

Poluarea din jurul Bucureștiului, provocată de un incendiu de vegetație la o fostă fermă de porci. Cum a acționat Garda Națională de Mediu?

0

Garda de Mediu a publicat, pe pagina sa de Facebook, un comunicat, în care a arătat că poluarea mare din nordul Bucureștiului, din zonele din Vestul Capitalei, precum și din localități din Ilfov provenea de la un incendiu de vegerație spontană uscată.

Terenul incendiat ar fi reprezentat de batalurile fostei ferme de porci, iar mirosul specific și fumul înecăcios pe care l-au simțit locuitorii din împrejurimi ar fi datorat de arderea acestor resturi, conform verificărilor efectuate de Garda Națională de Mediu.

Incendiul a izbucnit marți, 07 aprilie, iar de aproximativ 24 de ore arde vegetația de pe câmp și din canalele de dejecții, zeci de oameni plângându-se de aerul irespirabil.

Redăm, în continuare, comunicatul Gărzii Naționale de Mediu, în integralitate:

Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov s-au deplasat în zonă, pentru verificări.

În urma controlului efectuat, astăzi, pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.

Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată.

În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator.

În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene:
– identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale
– impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului
– monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse.

Zona zero a virusului COVID-19, Wuhan, a ieșit din regimul de izolare

Articolul precedent

UNBR: Toleranță zero față de practicarea fără drept a profesiei de avocat în mediul online. Avocații recomandă verificarea firmelor care oferă consultanță juridică

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual