sursa foto: Facebook/politiaromana.ro
FactualSpot

Polițiștii au depistat în orașul Videle doi bărbați care erau dați în urmărire internațională pentru omor și tâlhărie

0

Doi cetățeni români urmăriți internațional de către autoritățile germane au fost găsiți la data de 21 august, în cadrul unei operațiuni complexe de căutare, de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

Pe numele celor doi erau emise două mandate de arestare, aceștia fiind acuzați de infracțiunile de omor și tâlhărie.

În urma operațiunii E.N.F.A.S.T coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, polițiștii au putut să-i găsească pe vinovați, ei fiind reținuți pe durata a 24 de ore.

Conform unui comunicat al Poliției Române “E.N. – F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de ,,Urmăriri” pentru  a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

ENFAST a devenit operațională la data de 1 octombrie 2012 și reprezintă o rețea informală de contacte și un grup de cooperare în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional.

Scopul proiectului ENFAST este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creșterea eficienței în activitatea de urmărire și arestare a infractorilor  urmăriți internațional.”

Cei doi bărbați au fost prezenți în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, care au dispus arestarea provizorie în vederea predării.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați pentru săvârșirea infracțiunii de omor aceștia vor fi pedepsiți cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, tâlhăria este definită ca furtul săvârșit prin întrebuințarea de violențe sau amenințări ori prin punerea victimei în stare de inconștiență sau neputința de a se apăra, precum și furtul urmat de întrebuințarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracțiunii ori pentru ca făptuitorul să-și asigure scăparea și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Alte 1.060 de cazuri de COVID-19. Record de decese într-o zi -58. În total, 80.390 de români sunt infectați cu coronavirus

Articolul precedent

Șeful serviciului de informații militare din Danemarca a fost suspendat din funcție pe motiv că ar fi spionat cetățenii danezi

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual