sursa foto: msnews.ro
FactualSpot

Poliția Română, cu ochii în patru chiar și în timpul liber. Criminal urmărit internațional, capturat la Sibiu

0

Un polițist de 34 de ani, aflat în timpul său liber, a prins un sibian din Mârșa, cercetat de autorităţile spaniole pentru omor, arată, pe pagina de Facebook, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

„Vineri după-masa, aflat în timpul său liber, în municipiul Sibiu, Paul observă un bărbat care îi pare cunoscut, prin prisma activităţii sale de judiciarist. Fără să îl scape din ochi, foarte rapid Paul îşi confirmă suspiciunea în urma unui schimb de informaţii cu colegii săi. Bărbatul care i-a atras atenţia este un localnic urmărit internaţional, pe numele căruia chiar în aceeaşi zi autorităţile spaniole au emis un mandat european de arestare. Paul l-a abordat pe sibian, s-a prezentat şi l-a condus la sediul Poliţiei Municipiului Sibiu, unde au fost demarate procedurile specifice în vederea confirmării mandatului”, au descris cei de la IPJ Sibiu pe pagina oficială de Facebook.

Cu o experiență de 10 ani în munca de investigații criminale, polițistul sibian Paul Bud spune că „trecând peste frumoasa moștenire, tatăl meu fiind un apreciat polițist, mi-am urmat vocația și am ales să devin la rândul meu polițist judiciarist. Pentru mine este mai mult decât o meserie, este o împlinire sufletească, o minunată posibilitate de a-mi valoriza talentul, aptitudinile și pasiunea și de a le pune în slujba acelora care au nevoie de mine.”

„Agent șef de poliţie Bud Paul, în vârstă de 34 de ani, a fost încadrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu din anul 2005 şi şi-a desfăşurat activitatea ca agent de poliţie în cadrul Biroului de Ordine Publică, iar din anul 2010 în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul de Combaterea infracţiunilor contra persoanei”, mai arată Poliția Sibiu pe Facebook.

Mandatul european de arestare

Mandatul reprezintă o cerere pe care o face o autoritate judiciară dintr-o țară UE în scopul arestării unei persoane într-o altă țară membră și predării acesteia pentru urmărirea penală sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate ori a unui ordin de reținere emis în prima țară. Mecanismul se bazează pe principiul recunoașterii reciproce a hotărârilor judecătorești și este operațional în toate țările UE.

Țigări de contrabandă la mică înălțime: tot mai multe drone depistate la frontieră

Articolul precedent

Ministrul Justiției, despre modificarea Codurilor Penale și audierile procurorilor pentru șefia marilor Parchete: Sunt câţiva ani de reconstrucţii în faţă în sistemul judiciar

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual