sursa foto: consumerreports.org
FactualSpot

Poliția Română avertizează răspândirea de mailuri false în care este folosită identitatea instituției: „Nu deschideți astfel de e-mailuri!”

0

Poliția Română avertizează că mail-urile primite pe adresele unor persoane fizice cât și persoane juridice, prin care se informează că respectivii sunt vizați de cercetare penală pentru săvârșirea unor infracțiuni sunt mesaje false, care nu ar trebui deschise!

Instituția atenționează că nu trimite astfel de mesaje!

În legătură cu aceste mesaje a fost demarată o anchetă pentru a descoperi de unde provin, pentru a-i trage la răspundere pe cei care le trimit.

Aceste tentative de înșelăciune au ca țintă un posibil atac informatic, motiv pentru care autoritatea ne sfătuiește să nu deschidem documentele atașate.

Prin transmiterea unor astfel de mesaje, făptuitorul îndeplinește elementul material al infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, pentru care sunt prevăzute sancțiuni cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și respectiv închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, pentru uz.

În România, s-au infectat, în total, 5.202 de persoane cu COVID-19, dintre care 647 de persoane s-au vindecat și 229 au decedat

Articolul precedent

Robert Cazanciuc, noul președinte interimar al Senatului. Titus Corlățean s-a retras din funcție

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual