sursa foto: mediafax.ro
FactualSpot

Poliția Română are un nou ajutor în interacțiunea cu cetățenii: dispozitivele de tip body cam

0

Poliția Română va avea în dotare noi dispozitive constând în sisteme audio-video care vor fi folosite în interacțiunea cu cetățenii. Astfel, polițiștii sunt autorizați să înregistreze audio-video persoanele cu care intră în contact.Sistemul va fi prezent pe fiecare polițist, așadar imaginile care vor fi stocate pe acest dispozitiv vor putea fi folosite ca probe.

Georgian Drăgan, director de comunicare în cadrul Poliţiei Române, a transmis că“Astăzi desfăşurăm activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la faptul că poliţiştii au intrat în posesia acelor dispozitive body camera. Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii vor filma şi vor înregistra audio-video interacţiunile dintre colegii mei din teren şi cetăţeni. Aceste activităţi au scopul de a informa în primul rând cetăţenii, iar achiziţionarea acestor dispozitive este foarte benefică atât pentru cetăţeni, pentru că sunt situaţii în care sunt reclamate abuzuri atât din partea autorităţilor, dar sunt benefice şi pentru poliţişti pentru că sunt anumiţi cetăţeni care se manifestă violent. Tocmai de aceea vor fi realizate aceste înregistrări audio-video, care vor fi folosite ulterior dacă este cazul”.

Astfel, 6000 de dispozitive body camera s-au recepționat la nivelul Poliției Române, iar 240 dintre acestea au fost deja repartizate Brigăzii Rutiere Bucureşti şi vor fi folosite în activităţile de supraveghere și control al traficului rutier din Capitală.

În perioada stării de urgenţă, numărul agresiunilor asupra poliţiştilor aflaţi în misiune au crescut cu peste 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce a determinat achiziționarea acestor dispozitive.

Mai mult, Georgiana Dragan explica ”Au fost în ultima perioadă mai multe astfel de situaţii, tocmai de aceea au fost achiziţionate aceste dispozitive, tocmai pentru a limita aceste cazuri de violenţă. Achiziţiile la nivelul Poliţiei Române continuă, anul acesta au fost achiziţionate peste 6.000 de autospeciale noi de poliţie care sunt folosite în activităţile din teren, au fost recepţionate pistoale Beretta, care înlocuiesc pistoalele Carpaţi, iar cu această achiziţie de body camera va creşte serviciul poliţienesc”.

Peste 30 de milioane de cazuri COVID-19 în lume. România a depășit 110.000 cazuri, dintre care 1.527 înregistrate în ultimele 24 de ore

Articolul precedent

Italienii sunt chemați în plină pandemie să voteze la referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari cu 30%

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual