sursa foto: Facebook/pnl.ro
FactualSpot

PNL și PSD luptă tacit: delegațiile nu aduc propuneri exprese pentru funcția de prim-ministru. Ordinea și programul consultărilor cu partidele și formațiunile politice parlamentare

0

După o moțiune de cenzură și o decizie CCR, România este guvernată de un executiv interimar, deoarece ședința în plen a Parlamentului de luni pentru învestirea unui nou Guvern Orban a fost blocată. Ludovic Orban și-a depus marți seară mandatul de prim-ministru propus ca urmare a deciziei CCR, mai multe aici.

Pentru a relua procedura de învestire a unui nou Guvern, Președintele Klaus Iohannis va purta astăzi consultări cu partidele parlamentare și grupul parlamentar al minorităților naționale. Consultările politice se vor desfășura la Palatul Cotroceni începând cu ora 16:00, după următorul program:

  • ora 16:00, reprezentanții Partidului Naţional Liberal (PNL);
  • ora 16:30, reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD);
  • ora 17:00, reprezentanții Uniunea Salvați România (USR);
  • ora 17:30, reprezentanții Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • ora 18:00, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară (PMP);
  • ora 18:30 reprezentanții Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • ora 19:00 reprezentanții Grupului parlamentar Pro Europa;
  • ora 19:30 reprezentanții Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Surse din PSD au dezvăluit că la ora 14:00 va avea loc o ședință de urgență a Comitetului Executiv, pentru a discuta strategia de acțiune în Parlament: varianta alegerilor anticipate ori învestirea unui Guvern provizoriu până la alegerile la termen. Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că partidul de sub conducerea sa interimară nu va numi niciun membru pentru conducerea Guvernului.

USR îl va propune în numele Alianței pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, cu intenția ca, în cazul în care va fi desemnat un alt liberal, să intre la Guvernare într-o formulă mixtă.

Și PNL a avut ședință de ultimă oră, în urma căreia președintele Orban a făcut o scurtă conferință de presă.  Din informațiile expuse reiese că delegația care va merge la consultările politice cu Președintele Iohannis nu va aduce nicio propunere expresă pentru funcția de prim-ministru, lăsând la latitudinea acestuia din urmă formularea unei propuneri potrivite pentru guvernare.

 

Ședința CSAT dezbate viitoarele măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Articolul precedent

LIVE: Declarațiile Președintelui după ședința CSAT pe tema coronavirus. „Nu avem niciun caz confirmat de infecție cu acest virus în România”

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual