sursa foto: thefix.com
Din practicăSpot

Plecat în delegație, și-a dat ultima suflare în timpul unei aventuri amoroase. Instanța a decis ca angajatorul să plătească familiei indemnizație pentru accident de muncă

0

Decesul survenit în timpul unui adulter a fost considerat accident de muncă de către Curtea de Apel din Paris. Decizia a fost luată în contextul în care un salariat a făcut infarct într-o cameră la hotelul la care se afla în interes de serviciu.

Bărbatul fusese trimis de către compania la care lucra într-o deplasare la un șantier din Loiret. Angajatorul a considerat că nu se poate pune problema unui accident la locul de muncă, întrucât decesul a avut loc într-o altă cameră de hotel decât cea care îi fusese repartizată, iar salariatul era cu o persoană necunoscută până atunci, precizează BFM.

Legislația franceză prevede faptul că angajatorul este responsabil de ceea ce i se întâmplă angajatului pe tot parcursul desfășurării unei activități în interes de serviciu. Însă, în momentul în care i s-a cerut plata sumelor din asigurarea medicală, angajatorul a refuzat acest lucru și a contestat decizia în instanță, argumentând faptul că decesul a survenit într-un moment în care munca era întreruptă „în interes personal”.

Curtea de Apel din Paris a luat în considerare apărarea angajatorului, dar a apreciat că legea securității sociale îi dă dreptate salariatului, interpretând actul sexual ca făcând parte din viața curentă, „ca și somnul sau un duș”. De asemenea, Curtea a apreciat că „angajatorul nu a putut dovedi că salariatul și-ar fi întrerupt misiunea pentru care se afla în deplasare în interes de serviciu”, prin urmare salariatul „se afla în continuare în sfera de autoritate a angajatorului”.

Procesul, care datează din 2013, a fost recent soluționat de Curtea de Apel din Paris cu obligarea angajatorului la plata sumelor, întrucât decesul face parte din categoria accidentelor de muncă. Cu toate acestea, compania a anunțat că va contesta decizia Curții de Apel din Paris la Curtea de Casație, întrucât nu este de acord cu soluția pronunțată în cauză.

Ce prevede legislația din România

Accidentul de muncă este definit în Legea 319/2006, la art. 5, lit. g, drept ”vătămarea violentă a organismului, precum și intoxicația acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu și care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puțin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces”.

Dacă accidentul survine în drumul spre/de la serviciu va fi atrasă răspunderea civilă a angajatorului

Accidentul de muncă ce s-a produs în timpul și pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator și invers este considerat accident de traseu și este despăgubit pentru incapacitate temporară de muncă.

În art. 2, pct. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1425/2006, de punere în aplicare a Legii 319/2006, accidentul de muncă de traseu este considerat:

  1. a) accident survenit în timpul şi pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu şi invers şi care a antrenat vătămarea sau decesul;
  2. b) accident survenit pe perioada pauzei reglementare de masă în locuri organizate de angajator, pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la locul unde ia masa şi invers, şi care a antrenat vătămarea sau decesul;
  3. c) accident survenit pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la locul unde îşi încasează salariul şi invers şi care a antrenat vătămarea sau decesul;

La art. 30 alin.(1) lit. g din lege este prevăzut, de asemenea, ca accident de muncă și accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul și pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator și invers.

Aceste prevederi vin în ajutorul angajaților, care pot obține plata concediului medical pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de un accident de traseu. 

Potrivit art.44 al Legii securității și sănătății în muncă: ”Angajatorii răspund patrimonial, potrivit legii civile, pentru prejudiciile cauzate victimelor accidentelor de muncă sau bolilor profesionale, în măsura în care daunele nu sunt acoperite integral prin prestaţiile asigurărilor sociale de stat.”

Sunt, de asemenea, aplicabile și prevederile din contractul colectiv de muncă la nivel de unitate/ ramură, respectiv din legea pensiilor publice (după caz – ajutor de deces pentru urmași, de la casa de pensii, ajutor material și ajutor financiar din partea angajatorului pentru victimă, respectiv pentru urmași etc.), în situațiile în care accidentul se soldează cu decesul victimei sau încadrarea acesteia într-un grad de invaliditate, cum s-a întâmplat și în cazul angajatului francez.

Teodor Meleșcanu va contesta în instanță excluderea sa din ALDE. Tăriceanu încearcă să pună stop jocurilor Guvernului Dăncilă

Articolul precedent

Înțelegere cu Fiscul francez: Google acceptă plata unei amenzi de aproape un miliard de euro

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică