sursa foto: adevarul.ro
FactualSpot

Lucrarile la drumul expres Craiova-Pitesti oprite dintr-un motiv incredibil

0

Pe data de 22 mai a acestui an au fost demarate lucrările pentru drumul expres Craiova-Pitești. Astăzi, la nici 3 luni de la începerea construcțiilor, șantierul este gol, drumul nu a înaintat aproape deloc si doar câteva borduri sunt la locul lor.

Lucrările pentru primul tronson, ce va avea o lungime de 17,7 km, au fost stopate deoarece constructorii [TIRRENA SCAVI S.p.A. (ITALIA)]  au întâmpinat impedimente de natură…penală!

Constructorul s-a ales cu plângere penală că a intrat pe terenuri cu recoltă a anumitor firme și fermieri, deși terenul era expropriat, recoltele nu erau expropriate. Urmează ca în momentul în care fermierii își ridică recoltele, să înceapă constructorul să lucreze. Este o situație care cred că doar în România se poate întâmpla, nu am auzit în altă țară ca constructorul să se aleagă cu plângere penală.” a declarat deputatul PSD,Lia Olguța Vasilescu.

Din informațiile obținute reiese ca plângerea penală a fost formulată pentru tulburare de posesie (art.256 Cod Penal)

Pentru ca exproprierea să fie considerată finalizată conform legii este necesară eliberarea unui titlu executoriu pentru punerea în posesie a expropriatorului.

Legea 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică prevede expres la art.31 alin(2) că Punerea în posesie asupra terenurilor cultivate sau a celor cu plantaţii se va face numai după ce recolta a fost culeasă, cu excepţia cazului în care în valoarea despăgubirii a fost cuprinsă şi valoarea estimativă a recoltei neculese.

 

Klaus Iohannis la Ziua Marinei: “Am inițiat Acordul politic național pentru creșterea finanțării pentru apărare, prin care se alocă anual acestui domeniu 2% din PIB”.

Articolul precedent

Viorica Dancila a mers in Moldova, singura regiune din tara fara autostrada, cu un elicopter platit de PSD

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual