sursa foto: Facebook
FactualSpot

Peste 60 de amenzi date la priveghiul lui Emi Pian. Printre cei sancționați se află și Florin Salam

0

În cartierul Rahova, din București, s-au adunat câteva sute de persoane, fără a se respecta regulile de distanțare si fără a se purta măștile de protecție. Cauza ce a determinat o asemenea adunare a fost comemorarea lui Florin Mototolea, zis și Emi Pian, un fost lider interlop pentru care se organizase un priveghi la domiciliul clanului Duduianu.

Sesizați și ajunși la fața locului, Poliția și Jandarmeria au dat peste 60 de amenzi de aproximativ 14.000 de lei. Inițial, jandarmii au încercat să le explice oamenilor ce reguli de distanțare socială încalcă și de ce este necesară purtarea măștii, aplicându-le avertismente verbale. Neconformându-se, Poliția a fost nevoită să aplice sancțiunea amenzilor. 

„S-au aplicat 60 de amenzi, inclusiv lui Florin Salam. Dacă sunt acum mai multe de 50 de persoane, se vor da amenzi. Vă garantez acest lucru. Poliția și jandarmeria sunt acolo pentru a supraveghea zona, sunt în misiune, ca prevenție”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la România Tv.

Regulile încălcate care au dus la amendarea acestora sunt stipulate în Măsurile din 15 iulie 2020 pentru diminuarea impactului tipului de risc, emis de Guvernul României, astfel: articolul 1, punctul 11, arată că „Se interzice participarea la evenimente private în spații deschise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 50 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică.”, aceștia depășind cu mult numărul de 50 de persoane.

Articolul 1, punctul 8, stipulează că “Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”, domiciliul nefiind un lăcaș de cult adecvat pentru un serviciu religios, cum este priveghiul și nerespectându-se regulile de protecție sanitară.

De asemenea, conform deciziei luate de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, masca de protecție este obligatorie în București și în spațiile deschise aglomerate.

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost înjunghiat marți seară în urma unui joc de barbut, de către un membru al unui clan rival. Audierile au încă loc și se continuă cercetarea la fața locului fiind investigate mai multe probe și mijloace de probă.

Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu. În Turcia au loc proteste după ce partidul de la putere a anunțat intenția de a părăsi Convenția care protejează drepturile femeilor

Articolul precedent

Două alerte de incendii pentru locuitorii din sectoarele 5 și 6 în mai puțin de 24 de ore. Fumul toxic provenea din Chitila

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual