sursa foto: captura Facebook/Lucian Duta
FactualSpot

Peste 100 de persoane protestează în Piața Victoriei împotriva Guvernului. Măsurile de protecție nu sunt respectate

0

După ora 17:00, zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei cu steaguri și pancarte pe care au inscripționat mesaje adresate oficialilor reprezentanți ai puterii executive, fiind nemulțumiți de măsurile adoptate, ori chiar de declararea pandemiei de către OMS, în contextul crizei declanșate în luna februarie.  Organizatorii dau ca exemplu Bulgaria, unde ieri a avut loc un protest similar organizat de un partid pro-rus, potrivit Europa Liberă.

Majoritatea oamenilor nu poartă mască de protecție și nu păstrează distanța recomandată de minimum 1,5 m. Totuși, Hotărârea CNSSU privind aprobarea stării de alertă la nivel național și anexa inclusă nu prevăd o distanță minimă recomandată ori impusă, iar purtarea măștilor este obligatorie doar în spațiile închise.

Legea 55/2020 privind  unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, promulgată azi de Președinte, ce va intra luni în vigoare, sancționează nerespectarea interdicțiilor stabilite conform art.5 alin.(3)lit.a), de a organiza mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spații deschise, ori întruniri de natura activităților culturale, științifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spații închise; contravențional cu amendă de la 3000 lei la 15000 lei.

Până atunci, jandarmii prezenți în Piața Victoriei au recurs la dialog cu cetățenii, respectând o distanță minimă de siguranță, apelând la responsabilitatea participanților de a respecta recomandările de prevenție și sănătate socială.

Organizatorul protestului este un cont nou de Facebook, creat în 6 mai, al unei mișcări numite Frontul Civic Unit. Pe pagina de Facebook nu există nici un detaliu legat de membrii mișcării, dar ritmul postărilor este susținut, iar direcția principală este dată de linia anti-occidentală și contestarea existenței coronavirusului. În plus, așa-zisul Front demască permanent presupusa ”dictatură” din România, informează G4Media.ro.

Un atac cibernetic direcționat asupra spitalelor a fost oprit de DIICOT și SRI. Anchetă în desfășurare în România și Republica Moldova

Articolul precedent

Cum va arăta centrul Capitalei weekendul viitor? Primăria municipiului București instituie zone pietonale

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual