sursa: fanatik.ro
FactualSpot

Permisia lui Dragnea – legală sau nu? Ministrul Justiției: Recompensa se acordă conform legii

0

Ana Birchall, a declarat, luni dimineața, faptul că a cerut o informare din partea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), însă permisia acordată lui Liviu Dragnea a fost legală: „Recompensa de 24 de ore este acordată conform legii, dar în urma discuțiilor apărute în spațiul public, eu am vorbit imediat cu directorul ANP. ”

Întrebată dacă nu ar fi trebuit să intervină înainte de acordarea permisiei, Ana Birchall a explicat că ministrul Justiției nu face parte din nicio comisie care să ia astfel de hotărâri.

„Cine critica poate citește și legea și regulamentele. Ministrul Justiției nu are nicio prerogativă, nu face parte din nicio comisie să acorde sau nu anumite recompense. Dar cred că este obligația ministrului Justiției ca, atunci când sunt semne de întrebare în spațiul public, să încerce să lămurească acest lucru. Am încercat să discut cu directorul ANP, să solicit normal o informare, să îmi explice ce s-a întâmplat. Vă garantez că ministrul Justiției nu are nicio treabă cu acordarea sau neacordarea unor recompense. Este treaba ANP-ului, împreuna cu penitenciarele respective”, a susținut ministrul Justiției.

Sâmbătă, șeful ANP a dispus verificări la Penitenciarul București-Rahova, la solicitarea ministrului Justiției: „Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durata de 24 de ore, la solicitarea ministrului Justiției, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova”, se arată în comunicatul de presă transmis de ANP.

Declarații a făcut și procurorul general, Bogdan Licu, care a sugerat luni dimineaţă că permisiunea lui Liviu Dragnea de a ieşi 24 de ore din închisoare ar fi încălcat un Regulament.

Din câte am văzut în spaţiul public, s-a încălcat un regulament. Nu am cum să mă pronunţ. E o chestiune cu legislaţia primară”, a declarat Bogdan Licu, el refuzând să facă alte comentarii.

Surse din penitenciar au arătat, pentru Digi24, că, pentru a îi fi refuzată permisia, deținutul trebuie să fie inculpat în dosarele penale în care mai este implicat, însă Liviu Dragnea este doar suspect în dosarul Tel Drum. Acesta este suspectat de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a fost încarcerat, pe 27 mai, în #DosarulAngajărilorFictive, fiind condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, completul de 5 judecători menținând sentința dată în primă instanță.

SURSE: Guvernul Orban va trece de votul Parlamentului. Noul Guvern susținut de 234 parlametari

Articolul precedent

Prima întâlnire a Comisiei MCV la Ministerul Justiției. 9 instituții alături de asociații profesionale au pregătit planul de bătaie pentru ridicarea MCV

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual