sursa foto: observatorulph.ro
FactualSpot

Percheziții la domiciliile clanurilor Duduianu și Rinu în cauza ce privește moartea lui Emi Pian

0

Ancheta continuă în cazul morții lui Florin Mototolea, zis și Emi Pian. Polițiștii au făcut percheziții, miercuri dimineață, acasă la membrii din clanul Duduianu, din zona cartierului Rahova și la membrii din clanul Rinu, în zona Bragadiru.

Cinci mandate de percheziție domiciliară au fost emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, în cauza în care se investighează comiterea infracțiunii de omor.

Percheziția domiciliară face parte din categoria percheziției judiciare care, potrivit art. 156 alin. (2) NCPP, se efectuează cu respectarea demnității, fără a constitui o ingerință disproporțională în viața privată și „constă în cercetarea locuinței unei persoane fizice, a sediului unei persoane juridice sau a oricărui alt spațiu, delimitat în orice mod, care aparține sau este folosit de o persoană fizică sau juridică pentru descoperirea și strângerea probelor cu privire la infracțiunea pentru care s-a început urmărirea penală, la conservarea urmelor săvârșirii infracțiunii sau la prinderea suspectului ori inculpatului.”

Percheziția este procedeul probatoriu prin care sunt căutate, în vederea ridicării obiectelor care pot fi folosite ca probe în procesul penal, cum ar fi în cauza dată arma cu care a fost ucisă victima.

Redăm mai jos comunicatul oferit de Parchetul de pe lângă Tribunalul București privind perchezițiile efectuate: „În continuarea comunicării publice privind evenimentele produse în data de 04 august 2020, Compartimentul de informare si relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cauza având ca obiect infracţiunea de omor comisă asupra unui bărbat în vârstă de 39 de ani, au fost puse în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare menţionate, urmează a fi efectuate audieri la sediul Poliţiei Capitalei de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Omoruri, cu privire la faptele care fac obiectul cauzei. Vom reveni cu detalii suplimentare, în funcție de evoluția cercetărilor.”

Senatul a respins Ordonanța de Urgență privind majorarea etapizată a alocațiilor

Articolul precedent

Nou record: 1.415 cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, România ajungând la totalul de 65.177 infectări

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual