sursa foto: agorapress.ro
De la DosarSpot

Patru profesori ai Facultății de Drept din Iași- Universitatea „Petre Andrei” – condamnați pentru infracțiuni de corupție și fals

0

Patru cadre didactice ale Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași au fost condamnate definitiv în fața Curții Supreme.

Printre ei se numără chiar  rectorul Universității,Sorin Bocancea care a primit o sentință la 1 an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la fals și lectorul Dan Drugă pentru care Înalta Curte a dispus condamnarea la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Alături de aceștia au mai fost condamnați profesorul Mark Bucuci la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și Cristian Antonie Bocancea, fratele rectorului, la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual.

Situația de fapt

Conform comunicatului DNA , în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin, în calitate de prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă.

De menționat este faptul că studentul nu a susținut examenele din anii de studiu anteriori, nu a participat la cursurile obligatorii și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei, au arătat procurorii anticorupție.

Judecătorii CCR declară constituțională Legea privind repatrierea aurului BNR

Articolul precedent

Proiect de lege: Recensământul din 2021 ar putea fi completat și online

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din De la Dosar