sursa foto: europafm.ro
FactualSpot

Patronul firmei care a realizat deratizarea în blocul din Timișoara în care au decedat trei persoane a fost reținut

0

Patronul firmei Bistim Dera, Ioan Sorin Buță, care s-a ocupat cu deratizările  aîn cele două blocuri de locuințe de pe strada Mioriței, în urma căreia trei persoane au decedat şi mai mulţi alți locatari au ajuns la spital, a fost reţinut pentru 24 de ore și dus în Arestul IPJ Timiş. Marţi, va fi audiat şi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, patronul firmei fiind acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Luni seara a fost evacuat încă un bloc de locuințe din Timișoara, în urma aflării faptului că într-unul dintre apartamente a fost realizată dezinsecția și deratizarea cu aceeași firmă ce a realizat lucrări și în imobilul în care trei persoane au murit. La spital se aflau, marți dimineață, internați 16 copii și 4 adulți. Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar mama celui din urmă avea vârsta de 28 de ani.

Luni, Poliţia Timiş a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Cu privire la măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod, reprezentanții ISU Timiș au declarat că a fost luată preventiv, cu scopul de a putea fi efectuate măsurătorile pentru a identifica nivelul de substanțe periculoase. Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați.

Conform reprezentanților ISU Timiș, în cazul în care nivelul de substanțe periculoase va fi mare locatarii vor fi transportați spre alte spații de cazare.

Uciderea din culpă este reglementată la art. 192 în Codul Penal, conform căruia fapta de ucidere din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. În cazul în care fapta se săvârșește ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, ea se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. Tototdată, dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate.

CFR a primit amendă de 75.000 de lei pentru provocarea unui accident feroviar în care o femeie și-a pierdut o mână

Articolul precedent

Marius Carașol a fost reținut în urma perchezițiilor. Fostul director Transelectrica, cercetat pentru înșelăciune și uz de fals

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual