Din practicăSpot

Pasiuni duse la un alt nivel ale avocaților din București –> Ep.5: Florina Toma & Adrian Baias #InterviurileDeVacanta

0

Continuăm seria #InterviurileDeVacanta alături de avocați care și-au dus pasiunile la un cu totul alt nivel

Precizăm că toți respondenții sunt avocați cunoscuți în profesie, fie că realizează activitate de consultanță, fie că sunt litiganți.

Episodul 5 -> Florina Toma & Adrian Baias

Profesie:

  • Florina Toma – Avocat specializat în real estate în cadrul Kinstellar;
  • Adrian Baias – Avocat de litigii în cadrul cabinetului său;

Hobby-ul care amenință profesia: fotografia și călătoriile.

Nu, imaginile pe care urmează să le vedeți nu sunt cadre de film ci capturile realizate de cei doi avocați în decursul călătoriilor lor.

  1. Descrieți în cateva rânduri ce presupune pasiunea dumneavoastră.

Foarte în rezumat, pasiunea noastră presupune călătoritul în locuri frumoase şi împărtăşirea unei experienţe vizuale a locurilor respective prin intermediul reţelelor de socializare.

Şi mai pe scurt, ne plimbam, facem fotografii frumoase (sau cel puţin aşa ni se spune) şi le distribuim (în principal) pe Instagram, unde ne găsiţi sub numele @adrianbaias şi @florina__toma.

2. De la ce anume a pornit interesul pentru această activitate?

Pasiunea amândurora pentru călătorii a existat dintotdeauna. Considerăm că cea mai bună investiţie pe care o persoană o poate face este călătoritul. Acesta îţi deschide noi orizonturi, te scoate din zona de confort şi – în acelaşi timp – îţi revelează cât de mare e lumea, de fapt – atât din perspectiva lucrurilor ce ne apropie, cât şi din perspectiva celor ce ne despart.

Cât priveşte pasiunea pentru fotografii, aceasta a venit natural odată cu creşterea numărului de ţări vizitate. O fotografie reuşită trebuie să transmită experienţa pe care fotograful a trăit-o în momentul apăsării declanşatorului. Cum – la început – fotografiile noastre (mediocre) nu reuşeau să transmită acest lucru, am perseverat în atingerea acestui ţel şi – sperăm noi – l-am şi atins, sau, în orice caz, ne-am apropiat de el (dacă ţinem cont de aprecierile primite de-a lungul timpului).

Am ales Instagram ca mediu de distribuire a experienţelor noastre, întrucât se potriveşte cel mai bine cu stilul nostru, fiind un mediu eminamente vizual. Scriind zi de zi ca avocaţi zeci de pagini, un blog de călătorii care presupune creație suplimentară de texte nu a fost atât de atractiv pentru noi. În plus, ne întoarcem la zicala „o poză face cât o mie de cuvinte” (cu atât mai adevărată în „secolul vitezei”), pe care, dacă o luam literal, înseamnă că până în prezent oricum am scris volume întregi.

3.Care a fost cel mai dificil moment (cu privire la pasiunea dvs)?

Toate momentele privind pasiunea noastră sunt foarte dificile: de la planificarea călătoriilor, care presupune o cercetare foarte amănunţită a locurilor pe care le vom vizita, până la călătoria propriu-zisă, care nu este nicidecum o vacanţă în sens tradițional: în căutarea fotografiei perfecte, transportăm o cantitate din ce în ce mai mare de echipament fotografic, sacrificăm ore de somn, timp de relaxare şi chiar unele experienţe cu totul, pentru a putea să creăm prin fotografii o poveste a experienţelor pe care urmăritorii noştri să le trăiască şi – de ce nu? – să îi îndemne să călătorească mai mult.

Apoi, după întoarcerea acasă, urmează selecţia materialului creat şi procesarea fotografiilor în conformitate cu viziunea proprie asupra experiențelor trăite. Astfel, am putea spune, „călătoria” noastră începe mult înaintea ajungerii la destinaţie şi se termină la mult timp după.

Chiar dacă ar părea că viaţa noastră e formată numai din vacanţe, adevărul este că munca din spate este mult mai grea decât pare.

4.Care a fost momentul care v-a adus cea mai mare satisfacție (cu privire la pasiunea dvs)?

Satisfacţia o primim zi de zi de la urmăritorii care apreciază rezultatul muncii noastre. Primim zilnic mesaje de apreciere, mesaje pentru sfaturi despre destinaţii şi mesaje de mulţumiri de la cei pe care i-am sfătuit. Şi, chiar dacă o bună parte din călătoriile noastre au fost sacrificate pentru fotografie, deseori fotografiile pe care le revedem ne fac să rememorăm cu drag locurile vizitate şi experienţele trăite.

Pentru a ține pasul cu cei doi în grandioasele călătorii și pentru a vizualiza mai multe imagini de poveste,  pe cei doi îi puteți urmări pe conturile personale de instagram @adrianbaias şi @florina__toma

Urmărește interviurile de vacanță tastând #InterviurileDeVacanta

 

Pistă nouă în ancheta crimelor din Caracal

Articolul precedent

Cele 20 de companii ale Primăriei București, de data aceasta înființate legal datorită schimbărilor legislative

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică