Din practicăSpot

Pasiuni duse la un alt nivel ale avocaților din București –> Ep. 4: Ana Maria Udriște #InterviurileDeVacanta

0

Continuăm seria #InterviurileDeVacanta alături de avocați care și-au dus pasiunile la un cu totul alt nivel

Precizăm că toți respondenții sunt avocați cunoscuți în profesie, fie că realizează activitate de consultanță, fie că sunt litiganți.

Episodul 4 -> Ana Maria Udriște

Profesie: avocat specializat în dreptul afacerilor în cadrul U-Legal 

Hobby-ul care amenință profesia: health coaching

  1. Descrieți în cateva rânduri ce presupune pasiunea dumneavoastră.

Am stat să mă gândesc inițial dacă prin ”pasiuni duse la un alt nivel” ar trebui să înțeleg pasiuni din care chiar să scot bani, ca să știu cum răspund.

Ce pot să zic despre mine? Că am drept pasiune sportul și nutriția? Nu chiar. Îmi place, foarte mult chiar, însă nu este neapărat pasiune propriu-zisă pentru că a izvorât din nevoie.

Sunt antrenor personal a la carte din februarie 2019, fix de ziua mea am dat examenul scris. Și din aprilie urmez cursurile de nutriție ale celor de la Precision Nutrition din SUA. Îmi aloc cam 3-4 ore pe zi făcând sport și citind despre mâncare, biologie & co, evident și gătind (câteodată și mâncând), dar nu e o pasiune, ci mai mult o curiozitate care mă tot împinge.

Este fascinant să vezi ce poți face cu corpul tău, ce limite are și ce poți scoate din el dacă înveți cum să te joci în el (și nu în sensul pornografic al cuvântului). Dacă fac sport în fiecare zi din pasiune? Nici pe departe. O fac pentru că văd beneficiile și pentru că e chiar interesant să vezi cum poți să faci mai mult/mai altfel.

Dar pasiunea mea nu despre asta este – ci despre health coaching. Dar nu în sensul clișeic, ci de awareness, de conștientizare și asumare. Să îți dai seama unde ești, ce ai realizat și că totul are un ritm. Asta și încerc să fac prin profilul de Instagram (fanii mă găsesc pe @anaudr). Încerc să aduc informații utile, nu poze cu pisici (deși am un motan frumos, să știi).

Mă gândesc că poate la un moment dat voi scoate și bani din asta. Speranța moare ultima.

  2. De la ce anume a pornit interesul pentru această activitate?

Cum ziceam, nu a fost cu interes. A fost cu nevoie. Adică când ajungi să iei un pumn de calmante că nu te mai poți ridica de pe scaun, că nu mai poți apoi să calci pe un picior și că nu prea mai respiri (a se citi ”fuma”) cum trebuie de dureri de spate, începi să faci ceva. Așa m-am apucat de sport și chiar m-am ținut de el acum.

Vorba aia, singurul sport pe care eu l-am făcut în copilărie/adolescență/viață au fost tablele cu bunicu meu (și cu alții pe care îi băteam). Sau bine, fie, aveam o tehnică de cum să dormi 14 ore fără să te doară spatele destul de bine pusă la punct.

Iar cu gătitul, ce pot să zic – mâncarea mea preferată era orezul fiert la microunde cu cașcaval si ketchup. Gourmet, chef!

Dar când am început să mă țin de sport, am fost curioasă să înțeleg ce ar trebui să fac eu ca să iasă ce trebuie – adică de ce e bine să fac niște exerciții, ce activează, ce nu, întelegi tu. Și bineînțeles că ajungi la un moment când chiar trebuie să pui mână să înveți și să citești. Apoi cu nutriția a fost simplu – păi ca să poți face ceva cu corpul tău, trebuie să îi dai niste combustibil (voiam să zic combustie, dar iar zicea lumea că vorbesc tâmpenii). Și combustibilul ăsta ori îl tragi pe nas, ori îl scoți din ce bagi în gură (și care se duce mai departe, nu intră și iese).

Am citit, am jonglat, am experimentat – mi-am dat seama că noi habar nu avem să mâncăm sănătos în sensul de inteligent și am descoperit chestii faine. Și m-am ținut de asta.

    3. Care a fost cel mai dificil moment (cu privire la pasiunea dvs)?

Am avut un singur moment dificil – când am luat decizia că activitatea asta este nenegociabilă. Dacă nu crapă fierul în paișpe, eu sunt la sport. Și mănânc bine. Orice contract/chestie aș avea de făcut sigur poate să aștepte până vin eu de la sală și mănânc. De fapt, mereu îmi plac clienții care zic că e urgent, care apoi să-mi răspundă după 1 săptâmână.

Așadar, momentul crucial a fost momentul prioritizării. Când mi-am dat seama că pentru a livra ceva trebuie să fiu eu în primul rând sănătoasă – altfel livrez unde electromagnetice dintre patru pereți.

 4. Care a fost momentul care v-a adus cea mai mare satisfacție (cu privire la pasiunea dvs)?

Când am primit primul mesaj în privat, pe Instagram, de la o persoană că a slăbit 10 kg și că am reușit să o motivez să-și schimbe stilul de viață. Și habar nu am cine e.

Pe Ana-Maria (în afara activității specifice sferei juridice pe care o desfășoară și pe  blog.avocatoo.ro și avocatoo.ro) o puteți găsi pentru ponturi referitoare la nutriție și sport pe instagram(@anaudr) și Facebook.

Urmărește interviurile de vacanță tastând #InterviurileDeVacanta

Decretele semnate de Președintele Klaus Iohannis. Află ce legi au fost promulgate

Articolul precedent

Amnistia, gratierea, Curtea Constitutională și derapajul politicienilor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Din practică