sursa foto: stjohnsshirley.org.uk
FactualSpot

Parteneriatul civil între persoane de același sex a fost legalizat în Muntenegru

0

Parlamentul unicameral de la Podgorița a votat ieri legea prin care sunt reglementate parteneriatele civile încheiate între persoane de același sex din Muntenegru.

La mai puțin de un an de când majoritatea parlamentarilor s-au opus legalizării comuniunilor civile ale persoanelor de același sex, miercuri, legislativul din Muntenegru a adoptat cu 42 de voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”.

Președintele Milo Djukanovic a declarat că demersul legislativ este o confirmare a faptului că societatea s-a maturizat și se îndreaptă cu încă ”un pas către familia democraţiilor cele mai dezvoltate”. Muntenegru este primul stat din afara Uniunii Europene care a legalizat parteneriatele civile între persoane de același sex și primul stat european din zona estica a continentului.

Guvernul este implicat în avansate negocieri pentru a adera la UE, motiv pentru care un progres în drepturile minorităților a fost văzut ca o necesitate de integrare.

Legea conferă persoanelor de același sex care încheie un parteneriat civil aceleași drepturi de care se bucură și cuplurile heterosexuale căsătorite, cu excepția posibilității adopției. Parlamentarii care s-au opus adoptării acestei legi se opun vehement unei potențiale legalizări a adopțiilor încheiate de cuplurile homosexuale și consideră că sunt intențiile controlate de un grup global satanist.

Biserica Ortodoxă Sârbă, cea mai mare organizaţie religioasă din Muntenegru, este extrem de critică în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTQ.

Schimb de replici între Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă: Au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii

Articolul precedent

Fost director general adjunct al Administrației Naționale Apele Române, trimis în judecată pentru luare de mită

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual