sursa foto: eucanbeatcancer.ru
FactualSpot

Parlamentul european pregătește o Comisie specială pentru combaterea cancerului. Rareș Bogdan: Motivul principal al mortalității cauzate de cancer este lipsa prevenției

0

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a publicat marți, 21 ianuarie, o postare pe pagina sa de Facebook, în care arată că Parlamentul European se pregătește să înființeze Comisia specială pentru combaterea cancerului, propunere a grupului parlamentar PPE.

Președintele PPE, Manfred Weber, a declarat că Grupul PPE a fost cel care a militat pentru o comisie specială în Parlamentul European, care să fie responsabilă de ghidarea și să promovarea unui plan european împotriva cancerului, conform caleaeuropeana.ro.

Înființarea acestei comisii este doar un pas dintr-o campanie mai amplă a Grupului PPE, care își dorește mobilizarea tuturor resurselor posibile din Europa în lupta împotriva cancerului.

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) anunțase, într-o postare pe pagina sa de Facebook, în luna octombrie, de înființarea unui grup de lucru specializat pentru combaterea cancerului la copii, la inițiativa președintelui grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

Dan Motreanu, membru al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din cadrul Parlamentului European, a acordat un interviu pentru PeROL.ro, în care a prezentat inițiativa grupului parlamentar PPE în domeniul sănătății. Motreanu a arătat că rolul popularilor europeni este de a asigura că drepturile pacienților sunt respectate și că statul își onorează termenii contractuali în raport cu indivizii.

Grupul parlamentar PPE a inițiat o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa, în care a prezentat care sunt drepturile pacienților bolnavi de cancer, obligațiile statului și ale unităților sanitare, precum și măsurile adoptate la nivel național și comunitar pentru prevenția cancerului.

EUCanBeatCancer este campania grupului PPE, care își propune asigurarea unei cooperări între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea în domeniul depistării cancerului și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

2021 – Anul European al orașelor mai verzi. Europarlamentarul Dan Motreanu: „Poluarea este ucigașul invizibil”

Articolul precedent

Meleșcanu a ajuns nelegal Președintele Senatului, a decis CCR. Ce se întâmplă mai departe?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual