sursa foto: bursa.ro
FactualSpot

Parlamentarii aprobă legea impozitării pensiilor speciale atât timp cât nu le va afecta viitorul

0

Membrii Senatului și-au exprimat astăzi acordul, cu 76 de voturi ”pentru” și 16 abțineri (din partea USR), asupra propunerii legislative  prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei, cu 50%. Ieri, comisia de buget din cadrul Parlamentului a emis un aviz pozitiv cu privire la această inițiativă legislativă a senatorului PSD Eugen Teodorovici.

Așadar propunerea legislativă a trecut de votul primei Camere sesizate, urmând să fie trimisă la Camera Deputaților pentru votul decizional.

Printre cei care sunt vizați de lege se numără foștii președinți,  judecătorii dar și parlamentarii.

În forma adoptată în prezent, pensiile speciale ale parlamentarilor scapă de impozitare, întrucât nu ajung la 7.000 de lei. Excepția poate face cazul în care un parlamentar a executat 3 mandate. Liberalii au propus un prag de 5.000 de lei de la care să se perceapă impozit asupra pensiilor speciale, iar senatorii USR au propus chiar un prag mai mic, de 4.000 de lei, însă inițiativele au rămas în stagiul de propunere.

Bogdan Dima despre rolul CCR în conflictele juridice dintre instituțiile statului: ”Curtea este atrasă în jocul politic și instituțional partizan”

Articolul precedent

Ce se cumpără cu banii statului? Călătorii în India, Filipine și Maldive și mobilier de lux pentru Autoritatea Electorală Permanentă

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual