sursa foto: podul.ro
FactualSpot

Parchetul General, DNA și DIICOT își caută procurori-șefi. Ministerul Justiției anunță procedura de selecție

0

Parchetul General, DNA și DIICOT sunt în căutare de procurori-șefi. Astăzi, 2 decembrie, Ministerul Justiției lansează procedura de selecție pentru principalele funcții din marile parchete, posturi care sunt ocupate, în prezent, de interimari. La conducerea Parchetului General se află interimarul Bogdan Licu, la DNA Nistor Călin, iar la DIICOT Giorgiana Hosu.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu consideră că aceste interimare sunt cauza scăderii ritmului de combatere a infracțiunilor grave. Predoiu a transmis un avertisment procurorilor, printr-o scrisoare adresată procurorului general interimar, prin care cere combaterea eficientă a traficului de persoane, de droguri, a altor forme de criminalitate organizată, precum și a infracțiunilor silvice.

Ministrul Justiţiei a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute sătpămâna trecută, că procedura de selecție a procurorului general și a șefilor DNA și DIICOT va fi anunţată pe 2 decembrie, fiind una „clasică” şi fiind formată dintr-un proiect de management şi un interviu.

„Procedura de selecție va fi lansată pe 2 decembrie. Va fi o procedură clasică: interviu și proiect de management. Propunerea e atributul ministrului Justiției”, a arătat Cătălin Predoiu.

„Trebuie să stabilizăm neîntârziat conducerea Ministerului Public”, a subliniat ministrul. El a mai afirmat că va lua în calcul avizul Secţiei pentru procurori a CSM: „Voi lua foarte serios în calcul avizul CSM în condiţiile legii”.

Ministrul Justiției a mai precizat că: „La scurt timp după, vom lansa procedura şi pentru celelalte funcţii de conducere pentru care Ministerul Justiţiei formulează propuneri.”

1 decembrie 1918 – Ziua Națională a României. 101 ani de la Marea Unire

Articolul precedent

Mihai Tudose, demisia pe Facebook din Pro România. Va păstra mandatul de europarlamentar?

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual