sursa: exquis.ro
FactualSpot

Papa Francisc susține parteneriatele civile între persoanele de același sex: „sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie”

0

Papa Francisc a anunțat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, contrar poziției oficiale a Vaticanului în această privință de până acum, precum și predecesorilor săi, relatează The Washington Post. Este pentru prima dată când Suveranul Pontif face o asemenea afirmație clară, fiind un mare pas înainte pentru un oficial al Bisericii Catolice.

Într-un documentar difuzat pentru prima oară miercuri, 21 octombrie, la Roma, Papa Francisc a declarat că: „Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză.”

Papa a mai spus apoi faptul că el este de acord cu implementarea, prin lege, a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi.”

Documentarul „Francesco”, cel în care Papa Francisc a discutat despre parteneriatele civile, a avut premiera în 21 octombrie, ca parte a Festivalului de Film de la Roma. În documentar se face referire la abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale importante. Suveranul Pontif discută problemele „celor care se află la periferiile existențiale” – migranți, refugiați, săraci, dar și probleme precum rolul femeilor în societate, precum și atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBT.

În România, căsătoria este definită de Codul Civil ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii, iar familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora, precum şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea şi educarea copiilor lor.

Totodată, alin. 3 al art. 462 din Codul Civil arată că două persoane de același sex nu pot adopta împreună, adopția fiind văzută ca operațiunea juridică prin care se creează legătura de filiație între adoptator și adoptat, precum și legături de rudenie între adoptat și rudele adoptatorului.

PNL arată de ce Florin Iordache este incomptabili pentru Consiliul Legislativ, în sesizarea CCR. Procedura de numire nu a fost respectată

Articolul precedent

Ministrul Apărării Naționale, la un panel privind cooperarea strategică dintre România și SUA: acordăm o importanţă deosebită apărării cibernetice

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual