sursa foto: lajmi.net
FactualSpot

Pacientul cu numărul 5 infectat cu COVID-19 în România

0

În România, în județul Timiș, a fost confirmat cel de-al cincilea caz de COVID-19, conform ministrului Sănătății, Victor Costache. Băiatul de 16 ani ar fi nepotul pacientului diagnosticat ieri cu coronavirus. Bărbatul în vârstă de 47 de ani, din Timișoara, s-a întors din Italia în urmă cu două săptămâni și este cel care a călătorit în același avion alături de femeia depistată pozitiv cu coronavirus în data de 28 februarie.

Tânărul de 16 ani se afla deja în izolare la domiciliu. Pe de altă parte, bărbatul diagnosticat ieri a fost testat din nou astăzi, când testul său a ieșit negativ.  Bărbatul nu avea niciun simptom ieri, când testul său a fost pozitiv.

Într-un comunicat oficial de presă, oficialii guvernamentali au arătat că: „conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.”

De asemenea, în instituțiile europene a apărut prima persoană infectată cu coronavirus, anume un funcționar de la Agenția Europeană de Apărare, cu sediul la Bruxelles. Acesta a fost testat pozitiv pentru coronavirus, la întoarcerea dintr-o misiune în Italia, au precizat, miercuri, 04 martie, doi purtători de cuvânt ai instituției.

Astăzi, Grupul de comunicare strategică a publicat un comunicat în care a arătat că, la nivel național, sunt în carantină instituționalizată 35 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 10.094 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Ministrul Mediului solicită demiterea lui Glăman, șeful Gărzii de Mediu București. Proteste cu măști de gaz sunt anunțate în fața ministerului

Articolul precedent

LIVE: Al șaselea caz de coronavirus, confirmat în România

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual