sursa foto: REUTERS/ Dado Ruvic/ Illustration
FactualSpot

Organizația Mondială a Sănătății anunță că opt vaccinuri împotriva COVID-19 sunt în etapa de testare pe oameni

0

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) informează că, în acest moment, se află opt vaccinuri împotriva COVID-19 în studii clinice și se testează pe oameni. În primele două faze de testare se stabilesc doza şi eficacitatea unui medicament.

Potrivit unui document al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, consultat de Mediafax, cercetătorii sunt mai aproape de un vaccin anti-COVID 19 decât ne-am aştepta. Se preconizează că unul dintre vaccinuri, cel produs de Universitatea din Oxford, ar putea fi gata în şase luni.

Prima fază a conceperii unui vaccin presupune determinarea dozei maxime tolerate sau doza minimă eficientă, etapă la care participă un număr redus de subiecți (sub 50). De asemenea, se studiază și se stabilește profilul farmacologic al produsului (absorbția, distribuția, metabolizarea, excreția și durata de acțiune).

Cea de-a doua fază este cea în care se determină eficiența produsului, mai exact rata de răspuns a unei anumite condiții patologice la administrarea terapiei, cu scopul de a depista efectele adverse. Numărul subiecților este mai mare în această etapă, și anume între 50-200 de persoane.

Companiile care au ajuns în cursa finală pentru vaccin sunt:

  • CanSino Biological Inc./Beijing Institute of Biotechnology – Faza 1 şi 2 de testare,
  • Moderna/NIAID – Faza 1 şi 2 de testare,
  • Wuhan Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza 1 şi 2 de testare,
  • Beijing Institute of Biological Products/Sinopharm – Faza 1 şi 2 de testare,
  • Sinovac – Faza 1 şi 2 de testare,
  • University of Oxford – Faza 1 şi 2 de testare,
  • BioNTech/Fosun Pharma/Pfizer – Faza 1 şi 2 de testare,
  • Inovio Pharmaceuticals – Faza 1 de testare.

Până în acest moment, la nivel global, sunt 4.841.015 de cazuri cu COVID 19, dintre care 317.363 şi-au pierdut viaţa în urma infectării cu virusul.

Revoltă în Camera Deputaților: demisia Guvernului Orban era așteptată. Ciolacu anunță o moțiune de cenzură pentru „starea de prostie a Guvernului PNL”

Articolul precedent

Un funcționar al Ministerului Afacerilor Externe a fost concediat pentru încălcarea normelor de conduită în dialogul cu un cetățean român

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual