sursa foto: zi-de-zi.ro
FactualSpot

Ordonanțele Militare 5 și 6 au fost publicate în Monitorul Oficial al României. Ce prevăd acestea?

0

Ordonanțele militare 5 și 6, prezentate ieri seară de Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne și secretarii de stat în Ministerul Sănătății, Bogdan Despescu și Raed Arafat, au fost publicate marți, 31 martie, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 262/31.03.2020.

Ordonanța militară nr. 5 instituie prelungirea măsurii de suspendare a zborurilor spre și dinspre Spania și Italia pentru încă o perioadă de 14 zile. Excepțiile pot fi regăsite în textul documentului. Noi precizări au fost făcute și în privința carantinei și autoizolării și sancțiunile contravenționale prevăzute pentru nerespectarea acesteia, putând fi găsite la art. 3.

Totodată, Ordonanța 5 a adus clarificări cu privire la unele măsuri adoptate prin Ordonanța militară 4, în ceea ce îi privește pe piloții de aeronave și personalul navigant care circulă în zone marcate cu grad Galben de risc sau fără risc. De asemenea, măsura nu se va aplica nici celor care nu coboară din aeronave sau dacă coboară, poartă echipament de protecție corespunzător.

Ordonanța militară nr. 6 conține prevederi privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune limitrofe și zone de protecția asupra unor UAT-uri din județul Suceava, această măsură fiind necesară în contextul în care Suceava a înregistrat cele mai multe cazuri de contaminare după București, Spitalul Județean de Urgențe a fost închis din cauza numărului mare de cadre medicale infectate cu COVID-19, anume 181, iar boala s-a răspândit la peste 60 de pacienți.

Textul întreg al Ordonanțelor poate fi găsit AICI (Ordonanța 5) și AICI (Ordonanța 6).

Municipiul Suceava intră în carantină instituită prin Ordonanța Militară nr.6

Articolul precedent

#DosarulSJUSuceava –> Ancheta in rem de la Spitalul de Urgență din Suceava privind infectările cu coronavirus a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual