sursa foto: inmatriculariautobuc.ro/
FactualSpot

Ordin pentru eliminarea cozilor de la DRPCIV: procedurile pentru înmatriculare, radiere și autorizare a vehiculelor vor fi simplificate

0

Marcel Vela a anunțat că va emite astăzi un ordin de ministru al Afacerilor Interne pentru a simplifica procedurile de înmatriculare, înregistrare ori radiere a vehiculelor, astfel încât românii să nu mai fie puși în situația în care consumă foarte mult timp la cozi, în special într-o astfel de perioadă în care riscurile sanitare sunt ridicate.

Potrivit ordinului de ministru, toți dealerii de autoturisme din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia Renault și Ford vor avea posibilitatea să faciliteze înmatricularea autoturismelor noilor proprietari,  printr-un singur document, cu un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

De asemenea, proprietarul unui vehicul va putea realiza direct și alte operațiuni precum radierea, obținerea autorizației provizorii de circulație, obținerea unui duplicat al actului de înmatriculare. Producătorii naționali de autoturisme vor beneficia e o procedura simplificată pentru obținerea de autorizații de circulație a modelelor create pentru testare.

Ministrul de Interne a anunțat  totodată că și-a propus să înființeze un proiect prin care să descentralizeze serviciile de obținere a permiselor de conducere și înmatriculare a vehiculelor în județele de mare suprafață, ceea ce ar însemna ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze până la sediul plasta în reședința de Județ pentru procedurile menționate.

O dată semnat de ministru, ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, moment din care reglementările vor intra în vigoare, dacă nu este menționat în cuprinsul actului un termen ulterior.

Gigi Becali: „Femeile nu ar trebui să joace fotbal.” Patronul FCSB a fost amendat și suspendat de FRF pentru discriminare

Articolul precedent

Încă 592 de cazuri de infecție cu COVID-19. România ajunge la 31.381 de persoane infectate și înregistrează 13 noi decese

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual