sursa foto: captura DIICOT.ro
FactualSpot

Operațiunile de combatere a traficului de droguri continuă: peste 90 de kilograme de cannabis au fost ridicate de polițiști

0

În urma a 19 percheziții domiciliare efectuate de Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) din Târgu Mureş au fost găsite și confiscate 95 de kilograme de cannabis.

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Târgu Mureş a transmis printr-un comunicat de presă că „La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. din Târgu Mureş, au efectuat 19 percheziţii domiciliare, în judeţele Mureş şi Cluj, într-un caz de trafic de droguri de risc şi mare risc şi constituire a unui grup infracţional organizat. Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi înfiinţat mai multe culturi de cannabis, atât indoor, cât şi outdoor. De asemenea, ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc către mai multe persoane. În urma percheziţiilor, a fost descoperite culturi outdoor de cannabis, constituite din 14 plante, cântărind aproximativ 95 de kg. şi au fost ridicate instalaţii necesare creşterii şi îngrijirii plantelor, sisteme informatice, precum şi 16.350 de lei şi 315 euro”.

Astfel, în urma cercetărilor derulate, 14 persoane au fost acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și de trafic de droguri de risc și mare risc.

Conform Codului Penal, articolul 367, inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Cannabisul este considerat un drog de risc fiind înscris în tabelul III anexat Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Mai mult, în cazul dovedirii vinovăției celor 14 persoane, aceștia riscă între 2 și 7 ani de închisoare pentru trafic intern de droguri de risc, care reprezintă comiterea oricăreia din următoarele acțiuni: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept.

 

Noua propunere a Comisiei Europene: un cer unic european

Articolul precedent

Alte 1.639 de cazuri de COVID-19 a raportat astăzi Grupul de comunicare strategică. România a ajuns la 118.054 de infectări

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual