sursa foto: home.sophos.com
FactualSpot

Operațiune de amploare a Poliției, FBI, DIICOT și Bitdefender. O grupare de criminalitate informatică, anihilată

0

În urma unei colaborări a Poliției Române cu DIICOT, FBI și Bitdefender, o grupare de criminalitate informatică din România, specializată în crearea, dezvoltarea și comercializarea unor amenințări informatice capabile să eludeze soluțiile de securitate instalate pe dispozitivele infectate, denumite crypter, a fost anihilată, potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Română.

În acest sens, s-au efectuat 4 percheziții domiciliare la adresele unor persoane bănuite de operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Investigația vizează cetățeni români bănuiți de crearea, dezvoltarea și comercializarea unor servicii informatice de tipul ,,crypter”. Serviciile, cunoscute în mediul on-line sub denumirea CyberSeal și Data Protector, oferă posibilitatea utilizatorilor de a modifica fișiere de tip malware, astfel încât acestea să nu fie detectate de către aplicațiile de tip anti-virus.

Cele doua servicii de tip ,,crypter” ar fi fost comercializare în mediul on-line cu prețuri diferite, în funcție de perioada de licențiere. Totodată, persoanele vizate ar fi promovat serviciile intens în mediul on-line, oferind utilizatorilor și tutoriale video privind funcționalitățile serviciilor pentru modificarea diverselor fișiere de tip malware, se arată în sursa citată.

În urma colaborării dintre Poliția Română și Bitdefender, au fost identificate aproximativ 3.000 de fișiere malware modificate, folosite pentru lansarea unor atacuri informatice asupra unor sisteme informatice din întreaga lume, inclusiv din România.

Persoanele depistate vor fi fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri și dispunerea măsurilor procedurale.

Atmosferă tensionată în Germania și proteste de amploare împotriva legii de combatere a noului COVID-19

Articolul precedent

Acum 75 de ani a început Procesul de la Nürnberg, în cadrul căruia înalții oficiali naziști au răspuns pentru crime împotriva umanității în fața unui tribunal internațional

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual