sursa foto: adevarul.ro
FactualSpot

Operații oftalmologice ilegale, timp de 9 ani, sub coordonarea soțului

0

Crina Nistor a practicat timp de 9 ani, fără drept, oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog, Marius Nistor. Acuzaţiile au apărut în luna martie 2019 și au fost făcute de către deputatul Emanuel Ungureanu, determinând declanşarea unei anchete a Ministerul Sănătăţii.

Conducerea spitalului spune că nu știa nimic despre aceste lucruri. Pe de altă parte oftalmologul Marius Nistor susține că a existat un acord verbal şi că soţia a operat alături de el deoarece era rezidentă, tot sub coordonarea acestuia.

„În perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”, arată Reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Cancerul sistemului sanitar, NEPOTISMUL! Cazul Nistor de la Cluj-Napoca a fost mușamalizat de către DSP Cluj și de conducerea Universitatii de Medicină din Cluj-Napoca! Nu voi lăsa această poveste neelucidată, telenovela medicală de cel mai prost-gust, în care, soțul îi permite soției să opereze ilegal, sub pretextul îndrumării profesionale, fără ca o autoritate medicală independentă să monitorizeze acest proces, este o mare RUȘINE pentru școala medicală clujeană.

Sunt oameni mutilați pe viață din cauza acestor practici ilegale și imorale. Cazul Nistor va ajunge în fața procurorilor!”, anunță Emanuel Ungureanu într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Este vorba despre „o posibilă situaţie de exercitare de atribuţii fără drept de practică în specialitatea oftalmologie”. Infracțiunea de„exercitare, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, conform art. 348 din Codul Penal.

Între timp, conducerea Spitalului CF din Cluj l-a sancţionat pentru abateri disciplinare pe Marius Nistor, cu reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 3 luni.

Ce fac Președintele Iohannis și aspiranții la președinție în Statele Unite ale Americii

Articolul precedent

PSD are probleme cu banii. AEP refuză să deconteze sumele cheltuite în campania alegerilor europarlamentare

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual