sursa foto: podul.ro
FactualSpot

Omul politic Stelian Ion și flexibilitatea în percepția client-avocat

0

Deputatul de Constanța, Stelian Ion (USR) a recunoscut că în calitate de avocat l-a reprezentat pe Radu Mazăre în trei procese.

Având în vedere profilul publicației noastre, având în vedere dispozițiile Legii 51/1995  pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și ale Statutului profesiei de avocat, niciodată nu vom dezbate modalitatea în care un avocat înțelege să realizeze reprezentarea unui client.

Totodată, unul dintre fundamentele profesiei de avocat îl reprezintă dreptul la apărare. Din aceste motive respingem orice judecată morală cu privire la reprezentarea pe care a înțeles un avocat să o facă unui anumit client.

Din acest punct de vedere domnul avocat Stelian Ion are perfecta dreptate.

Cu toate acestea, acest articol ridică o posibilă problemă de etică a politicianului Stelian Ion și în niciun caz a avocatului Stelian Ion.

 

Să facem o introducere în context.

Stelian Ion îl critică pe Iohannis pentru numirea ministrului de Interne și a ministrului de Externe

Propunerile Vioricăi Dăncilă pentru ocuparea funcțiilor de ministru de Interne, Nicolae Moga și ministru de Externe, Ramona Mănescu, au fost ieri validate de Președintele Iohannis prin semnarea decretelor de numire.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar printre cei intrigați de numirea celor doi în Guvern s-a regăsit și deputatul USR Constanța, Stelian Ion.

sursa foto: Facebook

Totuși, reamintim că a intrat în vigoare Codul administrativ (act normativ profund neconstituțional și inoportun) care prevede la art. 47 alin(3) că Președintele este obligat în termen 10 zile să numească miniștrii propuși de prim-ministru, ori să refuze motivat.

Politicianul Stelian Ion urăște „penalii” deși avocatul Stelian Ion i-a apărat

Miercuri seară, într-o intervenție telefonică în direct la B1TV, avocatul Stelian Ion a recunoscut că, în parteneriat cu avocata Ioana Focșa a participat la trei procese, deschise de Radu Mazăre, în anii 2000.

În cadrul unuia dintre aceste procese, fostul edil constănțean a acuzat-o pe jurnalista Feri Predescu de calomnie pentru cele afirmate în televiziune atunci când i s-a solicitat să-și exprime telefonic un punct de vedere despre primarul orașului său.

Jurnalista a câștigat în primă instanță, însă avocații lui Mazăre au atacat hotărârea la Tribunalul Constanța unde li s-a dat câștig de cauză. Procesul ajuns mai departe la Curtea de Apel a fost soluționat prin rămânerea definitivă a hotărârii pronunțate de Tribunal, potrivit căreia Feri Predescu a fost obligată la plata sumei de 15.000 de euro cu titlu de daune morale.

Din intervenția telefonica la B1, Stelian Ion a dat de înțeles că că Feri Predescu nu e supărată pe el, că a înțeles situația și nu i-a reproșat nimic. Ce ar mai fi de zis după ce jurnalista, luptând singură a reușit să obțină după 8 ani dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului care a stabilit că decizia intanței române încalcă Articolul 10 din Convenția Europeană a drepturilor omului (Libertatea de exprimare).

Reafirmăm faptul că în calitatea sa de avocat, domnul Ion Stelian nu poate fi judecat sub nicio formă cu privire la clientela sa.

În schimb, omul politic Stelian Ion ar putea ca în viitor să fie mai diplomat atunci când face declarații publice despre „penali” referindu-se inclusiv la un fost client.

Miza electorală este mare și sunt de înțeles declarațiile dure, însă dacă cei din USR își propun să reprezinte viitorul politic în România, trebuie să își nuanțeze discursul. În fond, electoratul se formează în funcție de discursul politic. Un electorat foarte ușor inflamabil, riscă să devină și foarte puțin rațional sau flexibil, iar acest lucru s-ar putea să îi coste pe cei de la USR într-o posibilă viitoare guvernare.

Curierii Deliveroo nu sunt liber profesioniști, ci angajați potrivit unei instanțe din Madrid

Articolul precedent

Franța este prima țară ce implementează Directiva privind drepturile de autor

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual