Sursă Foto: facebook.com
FactualSpot

O româncă din Suceava trăiește visul american și candidează pentru o funcție în Senatul Statelor Unite ale Americii

0

O româncă a reușit ceva ce pentru mulți pare a fi imposibil, a ajuns să candideze pentru un loc în Senatul american.

Originară din Suceava, Cristina Puraci a plecat în SUA în anul 1992 cu o viză de logodnă și a constata că America este într-adevăr țara tuturor posibilităților. A început să studieze engleza, a terminat un Master în Științele Educației și acum face politică.

În prezent aceasta ocupă funcția de președinte a Sindicatului de Învățători Colton Unified School District, loc în care a și predat timp de 15 ani, conduce o serie de programe educaționale, construiește case pentru persoanele defavorizate din Mexico, printr-un program de voluntariat, face politică și este activă în biserică.

Într-un interviu pentru RomaniaVipPress, aceasta a povestit cum a ajuns să facă politică în America, dar și ce a împins-o să candideze pentru o astfel de poziție.

„La nivelul sindicatului am vrut sa fiu o voce pentru cei care nu au curajul să vorbescă pentru ei.

Am devenit Directoare, Negociatoare de salarii/contracte, vicepreședintă timp de 7 ani iar acum sunt președintă. Am început cu pași mici și am avansat tot mai mult. În 2016, mi-am pus numele pe un baner prezidențial și am câștigat să fiu Board of Trustee (peste inspectorul general, sunt 5 sau 7 oameni aleși care să supravegheze tot ce se întâmplă deoarece bugetele de la districte sunt foarte mari, peste 200 de millioane de dolari, ca sa nu fie corupție)!

Pentru Districtul în care locuiesc eu, care are 27 de școli, am câștigat. Am fost sprijinită de un senator creștin, Mike Morrell, care m-a luat sub aripa lui și a devenit mentorul meu, pentru ca i-a plăcut povestea mea de succes. El a propus o rezoluție pentru mine în fata Senatului din California, care este pe YouTube. Încetul cu încetul m-a introdus în mai multe comitete”, a menționat Cristina Puraci pentru RomaniaVipPress.

Senate Presentation – Cristina Puraci from CA Senate Republican Caucus on Vimeo.

Planurile Cristinei Puraci pentru California

Potrivit afirmațiilor acesteia, se pare că una dintre problemele majore cu care se confruntă în acest moment California este birocrația, fapt ce îi determină pe investorii și oamenii de afaceri americani să plece în locuri mai stabile, iar acest lucru trebuie schimbat. 

Aceasta nu este principala măsură pe care aceasta ar vrea să o aplice, dacă va reuși să obțină un mandat. Se pare că, o altă problemă este și cea a siguranței publice, care este din ce în ce mai îndoielnică. Acest lucru este posibil, deoarece măsurile progresiste implementate aici dau mai multe drepturi criminalilor decât cetățenilor, iar siguranța oamenilor este în pericol.

Totodată, Cristina își dorește să aducă îmbunătățiri și în ceea ce privește situația precară a oamenilor străzii. Chiar dacă economia din California este foarte bună, mulți dintre veteranii de război întorși acasă de pe front ajung să locuiască pe străzi și nimeni nu a luat până acum o poziție și implicit o deczie în ceea ce îi privește.

Toate aceste măsuri vor schimba viețile californienilor doar în momentul în care Cristina Puraci va deveni reprezentat al statului în cadrul Senatului Statelor Unite ale Americii. Până atunci, aceasta va trebui să îi motiveze pe oameni să o voteze astfel: „Ca să conving că sunt cel mai bun candidat, nu pot face altceva, în afară de comunicate de presă și să vorbesc la diferite grupuri de persoane și în social media!”, a mai menționat aceasta potrivit RomaniaVipPress.

Citiți interviul integral aici.

România primește calificativul „nesatisfăcător” din partea GRECO pentru implementarea prevederilor recomandate. Rapoartele au fost publicate

Articolul precedent

Românii din diaspora vor putea vota mai ușor. Autoritatea Electorală Permanentă a lansat platforma votstrăinătate.ro

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual