sursa foto: MARISSA HAEGELE/The Badger Herald
FactualSpot

O grupare specializată în trafic de persoane și trafic de minori din Timișoara a fost demascată în această dimineață

0

Grupurile organizate ale procurorilor DIICOT, polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara, trupelor speciale ale Poliției și jandarmilor au efectuat în această dimineață 9 percheziții domiciliare la Timișoara pentru destructurarea unei grupări specializată în traficul de persoane. Mai multe tinere, printre care și minore, au fost exploatate sexual de către membrii rețelei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La una din cele 7 adrese în care au fost efectuate percheziții au fost găsite și ridicate mai multe persoane printre care și liderul rețelei, Marius Stanciu. Acesta a fost localizat într-o locuință din zona Eroilor, din Timișoara.

Informațiile obținute până în prezent indică faptul că majoritatea sumelor de bani pe care tinerele le primeau ajungeau la membrii rețelei.

În total, treisprezece persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT Timișoara, în cursul zilei de joi.

Comunicatul DIICOT

La data de 22.08.2019, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Timiș, la locuințele a 7 suspecți, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în  săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În fapt s-a reținut că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea ce privește recrutarea, determinarea și exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin, minore și majore, în vederea obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, victimele erau transportate și cazate de către liderul grupării în diferite locații de pe teritoriul României, Angliei, Franței, Greciei și Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunțuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităților de prostituție încasa sumele de bani obținute de către victime.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, medii de stocare și sume de bani.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ministerul Justiției propune modificarea legilor penale. Ce prevede proiectul ordonanței de urgență?

Articolul precedent

Șoferul a fost aburit la propriu când a dorit să alimenteze mașina cu carburant (VIDEO și explicații)

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual